AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.50 // 17.12.2021

Tuomas Kaukua sopimukseen SJK:n kanssa - "Olen kuullut vain hyvää kaikesta täällä"

Tuomas Kaukua sopimukseen SJK:n kanssa - "Olen kuullut vain hyvää kaikesta täällä"

Tuomas Kaukua liittyy SJK:n harjoituksiin vuodenvaihteen jälkeen. (Kuva: SJK)

21-vuotias keskikenttäpelaaja Tuomas Kaukua siirtyy SJK:n riveihin sopimuksella, joka kattaa kauden 2022 ja sisältää lisäksi optiot seuraavista kausista.

Ykköstä ja Veikkausliigaakin RoPS:ssa pelannut Kaukua, ottaa nyt uuden askeleen urallaan. Kaukua on syntynyt Rovaniemellä, ja edustanut koko jalkapallouransa tähän asti RoPS:aa. SJK-paitaan hän siirtyy vapaalla siirrolla.

– SJK:sta on hyvät vaikutelmat. Koko ikäni olen tähän asti asunut ja pelannut Rovaniemellä, ja nyt sain tämmöisen hyvän mahdollisuuden tulla tänne, niin en minä sitä halua jättää käyttämättä. Mukava on tulla tänne ja olen kuullut vain hyvää kaikesta täällä. Tuttuja pelaajia ollut ja on täällä ennestään, sanoo Tuomas Kaukua.

Myös SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez toivottaa Kaukuan tervetulleeksi.

– Olemme tällä hetkellä Suomen ainoa seura, jolla on joukkueet kahdella ylimmällä sarjatasolla, ja haluamme koko ajan vahvistaa meidän molempia joukkueitamme. Ja Tuomas on jo osoittanut, että hänellä on niitä ominaisuuksia sekä taitoa, mitä hyökkäävältä pelaajalta haluamme. Uskonkin siksi, että hän tulee heti mukaan kamppailemaan paikasta edustusjoukkueessa, mutta samalla pelaamaan myös isossa roolissa SJK Akatemiassa, sanoo Gómez.

– Olen varma, että pystymme auttamaan häntä kehittymään täällä, yhdessä meidän muiden nuorten pelaajien kanssa. Hän tulee olemaan tulevaisuudessa erinomainen pelaaja meille.

21-vuotias ja 176-senttinen Kaukua on jo kokenut pelimies, jolla on tilillään 23 Veikkausliigan ottelua sekä niissä kaksi maalia. Vasemmalla laidalla pääosin viihtyvä, mutta myös muissa keskikentän rooleissa pelaamaan pystyvä Kaukua pelasi viime kaudella RoPS:n riveissä Ykkösessä yhteensä 27 ottelussa, teki niissä kaksi maalia ja antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Lisää uutisia