AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 10.12.2021

Kaksi pitkäaikaista pelaajaa jättää VPS:n - Gatambiye ja Laatikainen uusiin haasteisiin

Kaksi pitkäaikaista pelaajaa jättää VPS:n - Gatambiye ja Laatikainen uusiin haasteisiin

Fabrice Gatambiyeta ei nähdä Vepsussa enää kaudella 2022. (Kuva: Juha Tamminen)

Fabrice Gatambiye Ngarura ja Aatu Laatikainen eivät jatka VPS:n riveissä enää kaudella 2022.

Kumpikin pelaaja on edustanut Vepsua jo useamman kauden ajan.

VPS-kasvatti Fabrice Gatambiye Ngarura, tutummin "Fabu", debytoi raitapaidassa Veikkausliigassa 18-vuotiaana FC Interiä vastaan Veikkausliigan avauspelissä kaudella 2018. Jo kolmannessa liigaottelussa Fabu teki PS Kemiä vastaan maalin, joka tuuletuksineen jäi yhdeksi parhaimmista muistoiksi miehestä tähän mennessä Hietalahdessa.

Fabu osoitti nopeasti olevansa liigatasoinen pelaaja ja sai maineen kovana keskikentän taistelijana. Myös nuorten kannattajien keskuudessa Fabusta kuoriutui selvä suosikki. Fabu pelasi Vaasan Palloseurassa 17 Veikkausliigan ja 40 Ykkösen ottelua.

Nuori kiharatukkainen Aatu Laatikainen saapui Vaasaan Savosta 19-vuotiaana kesäksi 2016. Pallon kanssa varma keskikenttäpelaaja sai nopeasti paljon vastuuta Vepsussa Petri Vuorisen alaisuudessa. Vaikka Laatikainen ei tehnyt Veikkausliigadebyyttiä raitapaidassa, teki hän läpimurron liigassa Vaasan ylpeydessä.

Kuuden kauden aikana Laatikainen kehittyi monipuolisesti pelaajana, ja hänellä on varmasti monta kautta edessä keskikentän dynamona. Hietalahdessa tullaan muistelemaan Laatikaista pallonvarmana ja sympaattisena pelaajana. Aatu pelasi Vaasan Palloseurassa 85 Veikkausliigan ja 41 Ykkösen ottelua.

Lisää uutisia