AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 1.12.2021

Inter-lupaukset Mahuta ja Bakkar jatkavat seurassa - "Molemmille tärkeä päästä pelaamaan"

Inter-lupaukset Mahuta ja Bakkar jatkavat seurassa - "Molemmille tärkeä päästä pelaamaan"

Ryan Mahutalla on Veikkausliigadebyytti jo tehtynä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ryan Mahuta ja Mohammed Bakkar jatkavat FC Interin paidassa. Mahutan aiemman pelaajasopimuksen optio kaudesta 2022 on aktivoitu ja Bakkarin kanssa on puolestaan tehty uusi sopimus kaudesta 2022.

Kumpikin kaksikosta on noussut edustusjoukkueeseen seuran omista junioreista. Parivaljakko oli jo viime kaudella mukana liigajoukkueen ringissä.

Urheilutoimenjohtaja Jani Meriläisen mukaan vuonna 2002 syntynyt Mahuta ja 2003 syntynyt Bakkar ovat ansainneet paikkansa edustusjoukkueessa. Samalla he toimivat hyvinä mallitapauksina seuran muille junioreille.

– Meille on seurana tärkeää, että pystymme tuomaan omia junioreita edustusjoukkueeseen säännöllisesti. Vapaalippuja sinne ei ole tarjolla, mutta kovalla työnteolla se on mahdollista. Pyrimme jo tulevalla kaudella tuomaan edustusjoukkuetta ja junioripuolta lähemmäs toisiaan, jotta tulevaisuudessa näemme entistä enemmän omia kasvatteja edustusjoukkueessa, Meriläinen valaisee.

Meriläinen on ollut tyytyväinen kaksikon kehitykseen.

– Mahuta sai jo viime kaudella jonkin verran vastuuta ja kehittyi pelaajana paljon. Vaikka Bakkarin liigadebyytti jäi tekemättä, myös hän kehittyi pelaajana ja ansaitsi sopimuksen. Molempien pelaajien kohdalla täytyy muistaa, että pystymme tarjoamaan heille joka päivä ympäristön, missä he kehittyvät.

Interin nykymiehistöstä muutama vastaava nuori pelaaja vietti menneen kauden peliajan vuoksi lainapesteillä Ykkösessä ja Kakkosessa. Meriläinen painottaa, että lainasiirtoja katsotaan aina tapauskohtaisesti.

– Pyrimme löytämään jokaiselle pelaajalle pelipaikan, mikä tukee parhaalla mahdollisella tavalla heidän kehitystään. Molemmille on erittäin tärkeää päästä pelaamaan tulevalla kaudella. Enää pelkkä harjoittelu ei riitä, urheilutoimenjohtaja toteaa.

Lisää uutisia