AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 22.11.2021

​Kapteeni Robin Buwalda jättää IFK Mariehamnin – paluu Hollantiin edessä

​Kapteeni Robin Buwalda jättää IFK Mariehamnin – paluu Hollantiin edessä

Robin Buwalda jättää ison aukon paikattavaksi Grönvittin takalinjoille. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnia päättyneellä kaudella kipparoinut Robin Buwalda ei jatkaa Grönvittissä enää tulevalla kaudella, vaan palaa kotimaahansa Hollantiin.

Kolme kautta IFK Mariehamnia edustaneen Buwaldan päätöksen taustalla ei ollut parempi tarjous muualta, vaan puhtaasti henkilökohtaiset syyt.

- Kun on ollut loukkaantuneena sen verran pitkään, alaa ajatella muitakin asioita. Olen kaivannut poikaani todella paljon kaksi edellisvuotta ja haluan olla enemmän tekemisissä hänen kanssa. Se on suurin syy siihen, että haluan palata kotiin, Buwalda kertoo Ålandstidningenille.

Pelaamisen osalta 27-vuotiaalla Buwaldalla kaikki on jatkon kannalta avoinna.

- En ole täysin kuntoutunut viimeisestä loukkaantumisestani, eikä minulla sen takia ole uutta seuraa. Toivon että löydän joukkueen, jossa pelata, mutta muussa tapauksessa täytyy löytää jotain jalkapallon ulkopuolelta.

IFK olisi kernaasti jatkanut sopimusta luottotopparinsa kanssa.

- Toki he halusivat minun jäävän, mutta sain täyden ymmärryksen päätökselleni muuttaa kotiin perheeni luokse. [Seurajohtaja] Peter Mattsson tietää jo, että hänen pitää löytää uusi pelaaja tilalleni, Buwalda sanoo.

- Mutta hän tietää myös, että voi aina laittaa minulle viestin ja kysyä mahdollisuudesta palata, vaikka näin ei luultavasti koskaan tapahdukaan.

Buwalda edusti Grönvittiä kolmen kauden aikana 58 Veikkausliigaottelussa ja kirjasi niissä tililleen kolme maalia.

Lisää uutisia