AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 9.11.2021

Anton Munukka jatkaa FC Lahdessa - maalivahtilupaus tähyää Veikkausliigadebyyttiin ensi kaudella

Anton Munukka jatkaa FC Lahdessa - maalivahtilupaus tähyää Veikkausliigadebyyttiin ensi kaudella

Anton Munukka jatkaa Kuhnureissa.

FC Lahti ja maalivahtilupaus Anton Munukka ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen.

Juuri 17 vuotta täyttänyt 187-senttinen maalivahti pelasi kuluneella kaudella ensimmäiset miesten ottelunsa yhteistyöseura Lahden Reippaan riveissä, jonka lisäksi hän nousi muutamaan otteeseen FC Lahden penkille. Munukka on FC Reippaan ja FC Lahden kasvatti.

Kauden aikana rutkasti kehittynyt Anton Munukka pelasi kuluneella kaudella FC Lahti B:n, FC Lahti A:n ja Lahden Reippaan riveissä. Kakkosen otteluita nuorelle torjujalle kertyi kymmenen. Munukka olisi suurella todennäköisyydellä debytoinut syksyllä myös liigassa, mutta pieni loukkaantuminen esti debyytin. Nuorukainen myöntää, että liigadebyytin jääminen välistä harmittaa, mutta se on ensi kaudelle tavoite.

– Ensimmäinen kausi miehissä meni melko hyvin. Ensimmäinen liigaottelu jäi välistä ja se harmittaa, sillä se olisi tullut ilman loukkaantumista. Ensi kaudeksi minun pitää yhä parantaa molempijalkaisuutta ja johtajuutta. Ensi kaudella tavoitteenani on sen ensimmäisen liigaottelun pelaaminen. Myös jos saisin muutaman maajoukkuepelin ja jos kiinnostusta ulkomailta tulisi, olisin tyytyväinen.

- Pelasin tällä kaudella monen eri puolustuksen kanssa ja jouduin mukautumaan erilaisiin puolustajiin. Liigatreeneissä tottui huipputoppareihin ja kun taso tippuu, niin pitää itse tehdä kaikki suoritukset viimeisen päälle, esimerkiksi syöttöjen laatu pitää olla kovalla tasolla koko ajan, Munukka avaa.

Munukka kuuluu ikäluokkansa maajoukkuerinkiin. Munukan jatkosopimuksen myötä FC Lahdella on koossaan ensi kaudelle yhdeksän pelaajasopimusta.

Lisää uutisia