vko.44 // 7.11.2021

​AC Oulu jatkaa Veikkausliigassa – RoPS kaatui karsinnan ratkaisevassa toisessa osaottelussa

AC Oulu säilytti paikkansa Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu voitti RoPS:n Veikkausliigan karsinnan toisessa osassa sunnuntaina kotonaan 2-0 ja säilytti Veikkausliigapaikkansa yhteismaalein 3-2.

RoPS:n urakka vaikeutui huomattavasti, kun Geoffrey Acheampong otti toisen keltaisen korttinsa jo 28. minuutilla ja RoPS joutui miesalivoimalle. RoPS-puolustus kesti kuitenkin miltei taukoon saakka. AC Oulun Lucky Opara vei AC Oulun kuitenkin johtoon käytännössä avausjakson viimeisellä kosketuksella.

AC Oulu tuplasi johtonsa heti toisen jakson alussa. Nikolas Saira iski Otso Liimatan kulmapotkusta numeroiksi 2-0 ja Laivastonsiniset tarrasivat tiukasti kiinni Veikkausliigapaikkaan.

Enempiä maaleja Raatin Stadionilla ei nähty ja näin AC Oulu pääsi juhlimaan Veikkausliigapaikan säilymistä kotiyleisönsä edessä.