AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 4.11.2021

"Toivon että pelaan vielä paremman kauden" - Yanga Baliso ja IFK Mariehamn jatkosopimukseen

"Toivon että pelaan vielä paremman kauden" - Yanga Baliso ja IFK Mariehamn jatkosopimukseen

Yanga Baliso odottaa paljon ensi kaudelta. (Kuva: IFK Mariehamn)

Keskikenttämies Yanga Baliso ja IFK Mariehamn ovat solmineet kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen, jossa on lisäksi optio kaudesta 2023.

Kauden 2020 alla IFK-paitaan siirtyneellä Balisolla oli aiemmassa sopimuksessaan optio kaudesta 2022, mutta nyt osapuolet allekirjoittivat uuden 1+1-vuotisen sopimuksen.

Baliso on kahden kauden aikana pelannut IFK Mariehamnissa kaikkiaan 21 Veikkausliigaottelua. Avauskaudella otteluita kertyi vain neljä, mutta päättyneellä kaudella vastuuta tuli selvästi enemmän. Todennäköisesti otteluita olisi kertynyt enemmänkin kuin 17, ellei Baliso olisi joutunut loukkaantumisen takia sivuun loppukaudesta.

Kauden jälkimmäisellä puoliskolla eteläafrikkalainen otti vakiopaikan avauskokoonpanossa ja oli yksi avainpelaajista Grönvittin varmistaessa paikkaansa Veikkausliigassa syksyllä.

- Kauden alku ei ollut minulle helppo, sillä minulla oli hiukan loukkaantumisia, enkä juuri pelannut avauksessa. Kauden loppupuoliskolla sain kuitenkin luottoa avauksessa ja pelit sujuivat todella hyvin.

- Tunsin lämpöä yleisön, kannattajien ja joukkuekavereitten taholta ja kaikki alkoi sujua paremmin. Toivon että vältyn loukkaantumisilta ja pystyn pelaamaan ensi vuonna vielä paremman kauden, Baliso sanoo.

Myös IFK-johdon puolella asiat nähdään hyvin samalla tavalla.

- Yanga on nyt puhjennut kukkaan sellaisena todella hyvänä pelaajana, jota hänestä toivoimmekin ja olemme todella iloisia, että pääsimme hänen kanssaan yhteisymmärrykseen uudesta 1+1 vuoden sopimuksesta. Uskon että näemme hänen kehittyvän vielä lisää tulevalla kaudella, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson toteaa.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia