AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 29.10.2021

Yhden komean luvun päätös - Kari Arkivuolla edessä sunnuntaina viimeinen koitos

Yhden komean luvun päätös - Kari Arkivuolla edessä sunnuntaina viimeinen koitos

Kerran vielä sunnuntaina - Kari Arkivuo. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti isännöi sunnuntaisella kauden päätöskierroksella FC Honkaa ja edessä on takuuvarmasti tunteikkaita hetkiä.

Lahti tiedotti elokuussa Kari Arkivuon lopettavan pelaajauransa tähän kauteen. Yli 20 vuotta sitten Veikkausliigadebyyttinsä nimenomaan FC Lahden paidassa tehnyt "Kallu" on urallaan saavuttanut paljon.

Osa ehkä odotti pelaajauran jatkuvan vielä, sillä olihan Arkivuon suoritustaso pysynyt korkealla tälläkin kaudella, eikä merkkejä hidastumisesta ollut näkyvissä. Päätös uran lopettamisesta oli pyörinyt Arkivuon mielestä kesästä asti.

– Pitkän pohdinnan jälkeen tuntui, että tämä olisi tässä. Halusin lopettaa hyvällä tasolla. Olen tyytyväinen siihen, että sain vielä kaksi hyvää kautta täällä, Arkivuo sanoo.

Laakereilleen lepäämään Arkivuo ei jää, eikä muutenkaan ole suuntaamassa pois lajin parista. Arkivuo valittiin nimittäin FC Lahden talenttivalmentajaksi jatkamaan Joni Kallioisen jättämää perintöä. Pesti on kahden vuoden mittainen. Arkivuo on käynyt jo pidemmän aikaa valmentajakoulutuksia ja hänellä on UEFA B -valmentajalisenssi muutamaa tehtävää vaille suoritettuna. Hän on ollut jo mukana FC Lahden B-junioreiden valmennusryhmässä tällä kaudella.

– Nuorien valmentaminen kiinnostaa ja uskon, että siihen on paljon annettavaa, Hollolaan perheensä kanssa vuosi sitten asettunut Arkivuo sanoo.

Kari Arkivuon muistoja urastaan alkuajoista lähtien ulkomaan pestejä ja A-maajoukkuetta myöten FC Lahden verkkosivujen kattavassa haastattelussa, jonka pääsee lukemaan alla olevan lähdelinkin kautta.


Lisää uutisia