AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 29.10.2021

"Hyvä lähteä eläkkeelle" - Timo Furuholm ei olisi uskonut pelaavansa vielä 34-vuotiaana

"Hyvä lähteä eläkkeelle" - Timo Furuholm ei olisi uskonut pelaavansa vielä 34-vuotiaana

Tuttu näkymä vuosien varrelta - "Furkka" tuuletta maalia. (Kuva: Tara Jaakkola)

Sunnuntaina Veritas Stadionilla taistellaan mitaleista ja samalla eletään myös jäähyväistunnelmissa niin Henrik Moisanderin kuin Timo Furuholmin hyvästellessä Veikkausliigakentät.

Inter-ikoniksi noussut Furuholm on pelannut siihen nähden mittavan uran, että miehen polvet olivat jo parikymppisenä kokeneet kovia. Furuholm myöntää, ettei olisi tuolloin uskonut pelaavansa vielä 34 vuoden iässä.

– En hemmetissä olisi uskonut. Käytännössä ensimmäisen kerran lopetin 2011 alkuvuodesta. Aika haastavan tilanteen olen kääntänyt edukseni. En uskonut, että olisin vielä tämän ikäisenä tolpillani ja pystyn tekemään vielä maalejakin, "Furkka" naurahtaa.

– Se on kenties urani suurin voitto, että olen näin pitkään saanut pelata. Tekonurmikentät ja loppuun ajettu kroppa on huono yhdistelmä. Onneksi olen pysynyt viime kaudet kunnossa ja saanut pelata, seuralegenda jatkaa.

Furuholm kertoo peleistä palautumisen kestävän hänellä päiväkausia, mutta silti hän on saanut viimeiseksi jäävällä kaudella kasaan liigassa tehot 7+4. Uran toistaiseksi viimeisin maali syntyi viime viikonloppuna Helsingissä furkkamaisella tyylillä, irtopallosta tökättiin maaliin reidellä vain pari metriä maaliviivasta.

– Siinä oli kyllä kaikki nyanssit kohdallaan, kun miettii, minkälaisilla maaleilla olen urani tehnyt. Sen kanssa on kyllä hyvä lähteä eläkkeelle, Furuholm sanoo.

Interin kapteenin nauhaa tälläkin kaudella kantanut Furuholm uskoo vahvasti, että hän tulee olemaan mukana jalkapallossa myös tulevaisuudessa.

– Liian aikaista puhua mistään tavoitteellisesta valmentamista ja tässä kohtaa pieni etäisyys kenttätoimintaan ei haittaa. Mukana olen silti varmasti jossain kohtaa.

Lisää uutisia