vko.43 // 28.10.2021

FC Honka löysi maalijyvän komeasti (FC Honka-AC Oulu 6-1)

Darren Smith iski neljästi. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussaan AC Oulun Tapiolan urheilupuiston keskiviikkoillassa ja otti komean 6-1-voiton.

AC Oulu loi ottelun ensimmäisen paikan neljännellä peliminuutilla kulmapotkusta. Rafinha pääsi puskemaan, mutta Tim Murray koppasi varmasti topparin puskun.

Honka oli iskeä avausmaalin hetkeä myöhemmin. Edmund Arko-Mensah katkoi Rafinhan syötön alakerrassa, kiersi Yann Fillionin, mutta laukoi pienestä kulmasta hieman ohi maalista.

Ottelun avausmaali nähtiin 12. minuutilla. Honka rakenteli hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Otso Koskinen keskitti maalille ja Darren Smith viimeisteli kauden neljännellä maalillaan keltamustat 1-0 johtoon.

Honka iski uudelleen nelisen minuuttia myöhemmin. Dani Hatakka keskitti boksiin ja Smith puski pallon jo toistamiseen ohi Fillionin.

Eteläafrikkalaiskärki oli aivan liekeissä avausjaksolla ja viimeisteli hattutemppunsa ja 22. minuutilla. Hienon rakentelun päätteeksi Arko-Mensah sai vapaasti keskittää maalille, jossa Smithillä oli helppo työ siirtää pallon tyhjänä ammottavaan Oulu-maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka oli iskeä jo illan neljännen. Otso Koskinen pääsi vieraiden pelinrakenteluun väliin, mutta viimeistely jäi sivuverkkoon. AC Oulu pääsi kokeilemaan kavennusmaalia, kun 36. minuutti tuli juuri täyteen. Samu Alangon laukaus kolahti kuitenkin Honka-maalin vasempaan tolppaan.

Seuraava paikka neljänteen maaliin Hongalle tuli muutama minuutti ennen taukoa. Arko-Mensah tykitti aivan boksin rajoilta tulleesta vapaapotkusta ylärimaan. Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten Honka pääsi tauon viettoon komeassa 3-0 johdossa.

Kauaa ei toisellakaan nelivitosella tarvinnut odotella Hongan maalijuhlien jatkumista. Kellossa oli 47. minuutti, kun Arko-Mensah ja Jonas Levänen rakensivat ja Jerry Voutilainen laukoi AC Oulu-puolustuksen kautta tulostaululle lukemiksi jo 4-0.

Eikä keltamustien maalinteko jäänyt siihen. 50. minuutti oli juuri tulossa täyteen, kun Voutilainen pelasi laidalle Hatakalle, joka tarjoili jälleen Smithille vapaan paikan maalitekoon. Hyökkääjän illan neljännellä Honka siirtyi jo 5-0 johtoon.

Niilo Saarikvi tarjoili Arko-Mensahille komealla läpisyötöllä paikan 70. minuutilla, mutta läpiajoon karannut ghanalainen otti liian kovan kosketuksen ja Fillion selvitti tilanteen.

Maaleja kuitenkin nähtiin vielä. Vartti ennen täyttä aikaa Duarte Tammilehdon upea pallo vapautti Koskisen karkuun vieraiden puolustukselta ja nuori hyökkääjä nosti kylmänviileästi pallon yli Fillionin.

AC Oulu pääsi iskemään vielä 6-1 kavennusosuman ysikymppisen tullessa juuri täyteen, kun Dennis Salanovic ohitti maalille vaihdetun, Veikkausliigadebyyttinsä ottelussa tehneen Roope Paunion.