AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 17.10.2021

​"Kivempi juhlia omien fanien edessä kotona" – SJK:n Matias Vainionpää luottaa eurocup-paikkaan

​"Kivempi juhlia omien fanien edessä kotona" – SJK:n Matias Vainionpää luottaa eurocup-paikkaan

Matias Vainionpää odottaa jo perjantain Ilves-ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK oli lauantaina vain sekuntien päässä paikan varmistamisesta eurocup-karsintoihin ensi kaudella, mutta juhlat siirtyivät ainakin vajaalla viikolla.

HIFK nousi lauantaina syvällä lisäajalla 2-2-tasapeliin ja SJK jäi vielä voiton päähän neljännen sijan varmistamisesta. Ensi perjantaina SJK isännöi Ilvestä ja voi asian sinetöidä – voitto riittää varmasti ja tasapelikin saattaa riittää.

– Ei se tasapeli niin tyydytä, kun europaikka oli jo niin lähellä. Mutta samapa se. Nyt kävi näin ja kivempi se on seuraavassa pelissä kotona ja omien fanien edessä juhlia.

- Puolustimme hyvin yhtä tilannetta vaille, mutta näin käy joskus, tuumi SJK:n toppari Matias Vainionpää Ilkka-Pohjalaiselle.

"Yhdellä tilanteella" Vainionpää viittasi HIFK:n loppuhetkien tasoitukseen. HIFK:n avausmaali oli enemmän epäonnekas Ville Tikkasen puskettua epäonnisesti pallon omiin ohi hölmistyneen Jesse Östin.

– Totta kai "Tiki" yritti vain työntää päänsä eteen. Ehkä kun hiukset on lähtenyt siltäkin, niin jäikö pituutta nyt puuttumaan sen verran, että kääntyi omiin päin, velmuili Tikkasen tavoin itsekin maanantaina Urheilukoulussa varusmiespalveluksensa aloittava Vainionpää.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia