AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 13.10.2021

Tutut nimet Mäkitalo ja Wallenius Interiin - nyt juniorivalmennuspuolelle

Tutut nimet Mäkitalo ja Wallenius Interiin - nyt juniorivalmennuspuolelle

"Muksu" tekee paluun tuttuun seuraan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut ison määrän juniori-ikäluokkien valmentajasopimuksia kaudelle 2022. Mukana listalla on myös kaksi todellista seuraikonia.

Kauden 2022 valmentajaryhmästä löytyy paljon erilaista osaamista; on nuoruuden intoa, vuosien kokemusta valmennustyöstä, seurauskollisuutta, lajirakkautta sekä halua kehittyä valmentajana ja roppakaupalla valmennustaitoa. Yhteisenä nimittäjänä kaikelle edellä mainitulle voidaan pitää Interin valmennuslinjan toteuttamista siten, että pelaajakehitys on kaiken keskiössä.

FC Interin kauden 2022 valmentajaryhmästä löytyy tällä hetkellä 12 uutta tai uusvanhaa valmentajaa, joten vaihtuvuus kauteen 2021 verrattuna on 25 prosentin luokkaa. Interin kunniagalleriaankin nimetyn, edustusjoukkueen valmentajana toimineen Jami Walleniuksen paluu valmentajaksi sinimustiin väreihin yhdessä Mika "Muksu" Mäkitalon kanssa tuntuu FC Interin valmennuspäällikkö Jani Mäenpäälle erityisen mieluisalta.

– Jamin paluu seuramme valmentajaksi on merkitykseltään todella suuri niin seuralle kuin itsellenikin. Hänen valmentajakokemuksensa myötä seuraan saadaan hurjasti ammattimaista osaamista tietotaidon, valmennusosaamisen ja johtajuuden muodossa, iloitsee Mäenpää.

Seuran pitkäaikaisen edustusjoukkueen pelaajan Mäkitalon ottaessa ensiaskeleita valmennustehtävissä tulevalla kaudella B-junioreissa yhdessä Jami Walleniuksen ja Niko Kaganin valmennustiimissä voidaan puhua hienosta kasvutarinasta seuran näkökulmasta katsottuna.

– Jami on Muksun pitkäaikainen valmentaja nuoruusvuosista aikuisuuteen Interissä. Odotan suurella mielenkiinnolla herrojen yhteisen matkan jatkumista. Muksulla on varmasti todella paljon annettavaa nuorille pelaajille valmentajana oman hienon peliuransa kautta ja tässä valmennustiimissä on myös mahdollista kehittyä nopeasti valmentajana, lisää Mäenpää.

Tulevan kauden 2022 valmentajaneuvotteluista Mäenpäälle jäi päällimmäisenä mieleen suuri kunnioitus ja kiitollisuus seuran valmentajien suuntaan.

– Valmentajiemme sitoutuminen seuraan ja seuran arvoihin on todella korkealla tasolla, mennytkin vuosi on osoittanut sen taas jälleen kerran. Toivotan kaikki uudet valmentajat lämpimästi tervetulleeksi Interiin sekä kiitän valmentajiamme sitoutumisesta myös pian alkavan kauden 2022 osalta, päättää Mäenpää.

Lisää uutisia