AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2021

"Kova ja kilpailukykyinen liiga" - FC Interin Taiki Kagayama arvostaa Veikkausliigaa

"Kova ja kilpailukykyinen liiga" - FC Interin Taiki Kagayama arvostaa Veikkausliigaa

Taiki Kagayama kokee kehittyneensä Interissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Japanilainen Taiki Kagayama pelaa FC Interissä toista kauttaan. Hän on jättänyt itsestään positiivisen kuvan sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Monipuolinen hyökkäyspään pelaaja kokee kehittyneensä viimeisen kahden sesongin aikana.

– Uskon niin. Yritän aina kehittää itseäni ja siinä Rive (José Riveiro) on auttanut minua muun staffin kanssa. Uskon silti, että minulla on kapasiteettia enempäänkin, Kagayama kertoo.

– Minulla on kunnianhimoa tulla paremmaksi kentällä ja sen ulkopuolella. Nautin olostani täällä, mutta samalla tavoitteeni on paremmissa sarjoissa tulevaisuudessa. Yritän aina olla pelaajana parempi.

Kagayama ei ole asettanut itselleen mitään tiettyä aikataulua, milloin siirtyä minnekin, mutta haaveet ovat selvät.

– Unelmani oli jalkapalloammattilaisuus. Haluan päästä vielä isompiin sarjoihin. Haluan pelata Euroopan Cup-kilpailujen lohkovaiheissa, kuten Konferenssiliigaa ja siitä ylöspäin Mestarien liigaan asti.

– Kun ajoitus on oikea, niin esimerkiksi Ruotsi voisi kiinnostaa. Malmö pelaa siellä lohkovaiheissa usein ja sellainen voisi olla loistava ympäristö minulle kehittää uraani, Taiki pohtii.

Kagayama arvostaa Veikkausliigaa. Joissain asioissa hän pitää sarjaa jopa Japanin pääsarjaa kovempana.

– Kuvailisin tätä kovaksi liigaksi, koska taso ei niin paljoa ole Japania heikompi. Sanoisin tätä kilpailukykyiseksi, koska löytyy monia hyviä seuroja ja pelaajia.

– Fyysisyydeltään Veikkausliiga on parempi. Japanissa pelaajat ovat aika pieniä, kuten minä. Toki heiltäkin löytyy nopeutta, mutta silti Suomi on fyysisyydessä edellä. Atomu Tanaka (HJK:n japanilaisvahvistus) arvioi, että Veikkausliigan 4-5 kärkiseuraa voisivat pelata Japanin liigassa ja olen samaa mieltä.

Lue lisää Taiki Kagayaman mietteitä Interin verkkosivuilla alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia