AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 27.9.2021

"Puolustuspelaamiseen pitää olla tyytyväinen" - Valakari antoi kehuja myös HIFK:lle

"Puolustuspelaamiseen pitää olla tyytyväinen" - Valakari antoi kehuja myös HIFK:lle

Simo Valakari kehui kummankin joukkueen puolustuspelaamista. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura ja HIFK pelasivat sunnuntai-iltana Kuopion Väre Areenalla maalittoman tasapelin runkosarjan päätöskierroksella. Kun HJK taipui samaan aikaan FC Interille, KuPS nousi Veikkausliigan runkosarjan voittoon.

KuPS pelasi HIFK:ta vastaan jo 16. peräkkäisen tappiottoman ottelunsa Veikkausliigassa. 16 edellisestä ottelustaan KuPS on voittanut 13 ja pelannut kolmesti tasan. Näissä 16 ottelussa KuPS:n maaliin on tehty ainoastaan kuusi maalia, joten vahva puolustuspelaaminen on ollut KuPS:n kovan vireen takana.

- Puolustuspelaamiseen pitää olla tyytyväinen. Saimme pääsääntöisesti hyvin riisuttua HIFK:n aseista, vaikka he saivatkin muutaman paikan erikoistilanteiden kautta. Nollapeli antaa aina hyvät lähtökohdat voittoon ja tällä viikolla emme päästäneet ainuttakaan maalia kahteen viimeiseen otteluun, kehui KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari joukkueensa puolustustyöskentelyä.

HIFK:ta vastaan KuPS onnistui jälleen luomaan riittävän määrän laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistely ratkaisevilla hetkillä ontui. KuPS-luotsi antoi samalla myös tunnustusta HIFK:lle vahvasta puolustamisesta.

- Ei tämä ollut meiltä missään nimessä huono peli, mutta se viimeinen terävyys meiltä puuttui maalipaikoissa ja viimeisen kolmanneksen ratkaisuissa. Loimme ihan tarpeeksi tilanteita voittoon asti, mutta nyt se ei riittänyt.

- Pitää antaa myös IFK:lle isot krediitit, he puolustivat kurinalaisesti ja tekivät kovan työmäärän kentällä, Valakari arvioi.

Lisää uutisia