AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 26.9.2021

SJK pudotti FC Lahden Mestaruussarjasta (SJK-FC Lahti 4-1)

SJK pudotti FC Lahden Mestaruussarjasta (SJK-FC Lahti 4-1)

Denys Oliinyk oli vahvassa roolissa sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK otti makean voiton FC Lahdesta pimenevässä syysillassa OmaSp Stadionilla reilun parin tuhannen äänekkään katsojan edessä.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi lievällä SJK:n pallonhallinnalla. Ensimmäinen vaarallinen tilanne tuli kuitenkin neljän minuutin paikkeilla FC Lahdelle, kun Geoffrey Chinedu sai hyvän puolustuslinjan halkovan pallon ja hän pääsi kokeilemaan maalintekoa siinä kuitenkaan onnistumatta – veto meni ohi maalin. Samassa tilanteessa Jesse Öst sai pienen kolhun, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. Tilanteen jälkeen FC Lahti ryhtyi rohkeammin pitämään palloa. Lahtelaiset saivat vaarallisen tilanteen aikaan kulmapotkussa ajassa 11 minuuttia, mutta Öst kauhoi pahasti maalin edustalla kimpoilevan pallon lähes maaliviivan tuntumasta.

Yleisö kohahti jälleen 15 minuutin pelin jälkeen, kun SJK pelasi lyhyen kulman ja hyvän syöttökombinaation jälkeen sekä Pyry Hannola sekä Jake Jervis pääsivät laukaisemaan. Ensimmäisen torjui Lahden maalivahti Antonio Reguero ja toinen viuhui maalin yli. Äänekäs kotiyleisö sai kaipaamansa kun SJK sai komean maalin aikaan 18 minuutin jälkeen, kun Denys Oliinyk antoi maailmanluokan ristipallon kuudentoista takarajalle edenneelle Rodrigo Arcierolle, jonka haltuunotto ja sitä seurannut laukaus olivat niinikään loistavat. Maalin pääsi kuitenkin puskemaan päällään Tuco, jolle pallo päätyi Regueron torjunnasta.

Lisää ilon aiheita kotiyleisö sai 22. minuutilla, kun Arciero laittoi loistavan pystypallon Tucolle, joka viimeisteli pallon pussiin. Seuraava jännityksen aihe nähtiin SJK-päädyssä Kloppien edessä, kun Arlind Sejdu pääsi tykittämään kohti maalia vajaasta 20 metristä. Jesse Öst torjui eteensä ja Chinedu pääsi puskemaan, mutta pusku epäonnistui täydellisesti.

3-0-osuman teki kulmapotkusta ajassa 30 minuuttia Nikko Boxall, joka pääsi ensin puskemaan palloa. Alaspäin suuntautunut pusku kimpoili puolustajista takaisin Boxallille, ja hän sai lähietäisyydeltä ampua pallon maaliin. Reilussa kymmenessä minuutissa syntyneiden kolmen maalin jälkeen SJK vaikutti rauhoittavan pelin.

Puoliaikatauon jälkeen ottelua jatkettiin lievällä FC Lahden hallinnalla. Vaarallisia maalipaikkoja se ei kuitenkaan saanut aikaan ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Kavennusmaali nähtiin ajassa 57 minuuttia, kun SJK:n puolustuksessa oli hieman sekaannusta FC Lahden keskityksen purkajasta, ja irtopallo putosi Macoumba Kandjin jalkaan, eikä hän erehtynyt viimeistelyssään.

63. minuutilla SJK sai rakenneltua lupaavan näköisen hyökkäyksen, jonka päätteeksi Pyry Hannola pääsi vetämään, mutta laukaus meni hieman ohi maalista. Myöhemmin Tuco pääsi karkuun ja vastakkain Lahti-vahdin kanssa, mutta hänen vetonsa viuhui ohi maalin. Hieman myöhemmin toisessa päässä FC Lahden Kandji pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta hänen viimeistelynsä jälkeen pallo löytyi junioreiden hienosti kansoittamasta OmaSp Stadionin Itäpäädystä. SJK joutui lievän paineistuksen alle 65 minuutin pelin jälkeen, ja vaikutti siltä, että jokaisessa pallossa oli ensimmäisenä FC Lahden pelaajistoa.

Vapauttavalta tuntuva 4-1-maali rakenneltiin ajassa 75′ kun vaihdosta kentälle saapunut nuorten maajoukkuemies Daniel Håkans ja Denys Oliinyk pääsivät karkuun FC Lahden keskikentältä haastamaan puolustusta. Håkansin juuri oikeanlainen syöttö tavoitti Oliinykin, joka viimeisteli ammattimaisesti maalin takanurkkaan. SJK onnistui suurimmaksi osaksi kuolettamaan pelin, eikä FC Lahti päässyt vaarallisille tekopaikoille eikä näinollen lisämaaleja nähty.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia