AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2021

Ennakko: FC Honka-KuPS

Ennakko: FC Honka-KuPS

Kuva: Juha Leskinen

FC Hongalla on edessään Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kotiottelu keskiviikkona 22.9. kello 18.30 alkaen, kun vastaan saapuu KuPS.

Honka kohtasi viimeksi sunnuntaina sarjakärki HJK:n ja pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä. Keltamustilla oli tasaisessa ottelussa jopa hieman paremmat tilanteet maalintekoon. Joukkueessa oltiinkin ottelun jälkeen peliesitykseen suhteellisen tyytyväisiä, vaikka voitto jäikin ottamatta.

Honka taistelee paikasta yläloppusarjaan, joka vaatisi runkosarjan jälkeen sijoituksen kuuden parhaan joukossa. Ennen keskiviikon kierrosta Honka on sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Sijoja 5-7 miehittävät FC Lahti, HIFK ja Ilves ovat kaikki keränneet neljä pistettä Honkaa enemmän. Espoolaiset tarvitsisivat todennäköisesti siis voitot molemmista jäljellä olevista runkosarjan otteluistaan, sekä suotuisia tuloksia muista otteluista noustakseen kuuden joukkoon.

Simo Valakarin luotsaama KuPS on ollut erityisen vahva hyökkäyssuuntaan, sillä se on tehnyt koko Veikkausliigan eniten maaleja, yhteensä 37. Toki myös kuopiolaisten puolustuspeli on toiminut, sillä neljätoista omaan verkkoon päästettyä maalia on liigan toiseksi paras saldo.

Tapiolan Urheilupuisto on kuitenkin ollut 2000-luvulla KuPS:lle paha paikka pelata. Joukkueet ovat kohdanneet Tapiolassa 2000-luvun Veikkausliigaotteluissa 13 kertaa ja KuPS on onnistunut voittamaan Espoossa vain kahdesti – Honka on voittanut otteluista yhdeksän ja kahdesti pisteet on jaettu. KuPS:n edellinen kolmen pisteen vierailu Tapiolaan oli heinäkuussa 2019, kun Ville Saxmanin ja Ilmari Niskasen maalit toivat KuPS:lle 1-2 -voiton.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tänä vuonna jo kolmesti. Ensimmäisen kerran joukkueet iskivät yhteen Suomen Cupin välierässä. Tasaisen ottelun kaikki osumat nähtiin avausjaksolla, ja se päättyi lopulta KuPS:n 2-1 voittoon. Joukkueet kohtasivat myös harjoitusottelussa viikkoa ennen Veikkausliigakauden alkua. Silloin Darren Smith, Lucas Kaufmann ja Edmund Arko-Mensah iskivät Hongan maalit 3-2 voitossa.

Veikkausliigakauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä miteltiin kesäkuussa Kuopiossa. Honka johti ottelua avausjakson jälkeen Smithin maalilla, mutta Urho Nissilä ja Anton Popovitch iskivät toisella nelivitosella maaleillaan voiton KuPS:ille.

– Pyrimme rakentamaan hyvän vireen kauden viimeisiin otteluihin, FC Hongan hyökkääjä Luis Henrique lupaa seuransa verkkosivuilla.

KuPS-luotsi Simo Valakari pitää keskiviikkoillan vastustajaa Honkaa arvostaa kovana joukkueena, jolla on selkeä peli-identiteetti. Honka näytti oman vaarallisuutensa HJK:ta vastaan pitämällä sarjakärjen nollilla.

- Honka osoitti viikonloppuna HJK:ta vastaan, miten hyvä joukkue se on. HJK-ottelusta he olisivat ansainneet täydet kolme pistettä. Hongalla on pallovarmoja pelaajia ja parhaillaan heidän pelinsä rullaa todella tyylikkäästi linja kerrallaan eteenpäin. Meidän taktista valmistautumistamme totta kai helpottaa, kun vastustajan pelaamisessa on selkeä rakenne. Voimme miettiä, miten sitä vastaan pitäisi iskeä, Valakari analysoi.

Hongalla ei ole otteluun lähtiessä varmoja poissaolijoita. Pelikieltonsa kärsinyt Jerry Voutilainen on myös jälleen valmennuksen käytettävissä.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Alakare Mikko
AET 2: Turunen Jonas
4.ET: Vuorinen Juuso

FC Honka - KuPS Tapiolan Urheilupuistossa keskiviikkona 22.9. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia