AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2021

Toni Kallio kehui omiensa suoritusta – ”Saatiin palkinto”

Toni Kallio kehui omiensa suoritusta – ”Saatiin palkinto”

Ilves nousi lopussa voittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves jatkaa tavoitteluaan paikasta kuuden joukkoon kaadettuaan kotikentällään HIFK:n 1-0. Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio jakoi kiitosta joukkueensa suorituksesta.

HIFK oli kolmen voiton putkessa ennen tätä iltaa. Ilves sai nollattua punapaidat, ja loppuhetkien voittomaali nostattaa joukkuehenkeä entisestään.

– Ensimmäinen puoliaika oltiin vähän telineissä. Ei oltu niin aktiivisia, kuin mitä tavoiteltiin. Toisella jaksolla parannettiin ja saatiin palkinto, Kallio kertaa Ilveksen sivuilla.

– Kurinalainen puolustuspeli oli tämän voiton avain jälleen kerran. Se oli myös hienoa, että voitonhalu välittyi kentälle. Emme tyytyneet 0–0-tasapeliin, vaan haimme maalia loppuun asti.

Ilveksellä oli nyt toistamiseen sama avauskokoonpano kentällä. Tällä kertaa sallitun viiden vaihdon sijaan käytettiin vain neljä.

– Itse olen tykännyt siitä, että jos onnistuu pelissä hyvin ja on myös täydessä kunnossa, niin saa jatkaa seuraavassakin. Se tarkoittaa muille sitä, että onnistumisia vaaditaan peliajan eteen. Sitä kautta taso nousee. Toki nyt tulee tiheään tahtiin matseja, niin vireystilaa pitää seurata tarkasti.

– Samoin kuin lauantaina, niin tänäänkin vaihtopelaajat onnistuivat hyvin ja täyttivät ruutunsa. Jätkien työmoraalista ei ole mitään negatiivista sanottavaa, Kallio kiittelee.

Lisää uutisia