AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2021

Läpimurtokauttaan pelaava KuPS:n Taneli Hämäläinen sai myös maalitilinsä auki - "Täysillä etukulmaan"

Läpimurtokauttaan pelaava KuPS:n Taneli Hämäläinen sai myös maalitilinsä auki - "Täysillä etukulmaan"

Taneli Hämäläinen tuulettaa ensimmäistä Veikkausliigamaaliaan. (Kuva: Juha Leskinen)

Todellista läpimurtokautta KuPS:n puolustuksessa pelaava Taneli Hämäläinen viimeisteli lauantaina SJK-ottelussa uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa.

Kuopion Palloseuran oma kasvatti on noussut päävalmentaja Simo Valakarin luottopelaajien joukkoon. Erinomaisesti peliä avaava ja monipuolinen 20-vuotias puolustaja pelasi SJK:a vastaan uransa 15. Veikkausliigaottelun, jossa hän myös onnistui maalinteossa.

- Näin, että SJK:n puolustuslinjan takana on paljon tilaa ja lähdin pystyjuoksuun. Diogo Tomas laittoi hyvän pallon, jonka sain hyvin haltuun. Sitten vain ajoin maalia kohti ja lauoin täysillä etukulmaan, tällä kertaa sattui uppoamaan, "Tane" kertaa uransa ensimmäistä täysosumaa Veikkausliigassa.

SJK-ottelussa Hämäläinen pelasi poikkeuksellisesti vasempana laitapuolustajana. Junioreissa Hämäläinen on pelannut pääosin oikeana laitapakkina ja sitä roolia hän on pelannut myös Suomen U21-maajoukkueessa eli Pikkuhuuhkajissa. KuPS:n edustusjoukkueessa Hämäläinen on pelannut leijonanosan otteluistaan keskuspuolustuksessa.

Voitto SJK:sta tuli vahvan joukkuepelaamisen kautta. Keltamustat hallitsivat ottelun tapahtumia niin pallollisena, kuin myös pallottomana. Joukkueen hyökkäyspelaaminen oli monipuolista ja tilanteenvaihdoissa KuPS oli jatkuvasti vaarallinen.

- Pelasimme oikein hyvän ottelun. Pallollisena pystymme vieläkin parempaan, mutta toisaalta pääsimme tosi hyvin maalipaikoille ja pystyimme samalla pitämään SJK:n pois vaarallisilta paikoilta, Hämäläinen iloitsee.

KuPS:n keskuspuolustajista Hämäläinen on kerännyt tällä kaudella kolmanneksi isoimmat minuutit. Pelikelloon olisi kilahtanut vieläkin suuremmat minuutit, mutta kesän alussa tullut loukkaantuminen piti Tanen pois pelikentiltä kesäkuun kolmesta Veikkausliigan ottelusta.

Seuraavan kerran KuPS ja Hämäläinen ovat tositoimissa tulevana lauantaina 18. syyskuuta, kun KuPS matkaa Arto Tolsa Areenalle Kotkaan KTP:n vieraaksi kello 17 alkavassa Veikkausliigan ottelussa.

Lisää uutisia