AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.36 // 12.9.2021

"Kentälle jätettiin kaikki" - Valakari ylisti KuPS:n työmoraalia

"Kentälle jätettiin kaikki" - Valakari ylisti KuPS:n työmoraalia

KuPS palasi vahvasti kotiyleisön eteen. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseuran hurja vire Veikkausliigassa sai jatkoa, kun keltapaidat voittivat kotikentällään Väre Areenalla SJK:n 3-0 (2-0). Ottelu oli KuPS:lle 13 peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa.

KuPS tuli liki kuukauden tauon jälkeen kuopiolaisen kotiyleisönsä eteen vahvasti ja joukkueen aktiivinen prässi tuotti vieraiden pelinrakenteluun suuria vaikeuksia.

KuPS lähti otteluun hieman poikkeuksellisesti muodolla 4-4-2, jossa keskikenttä ryhmittyi niin sanottuun timantti-muodostelmaan. Taktinen valinta osoittautui KuPS-valmennukselta erinomaiseksi peliliikkeeksi, jolla isännät pystyivät nollaamaan vahvan vierasjoukkueen liki täysin.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari hekumoi joukkueensa pelaamista kotiyleisön edessä.

- Fantastinen esitys meiltä. Otimme tietoisen riskin taktisten valintojemme kanssa ja ne toimivat täydellisesti. Pystyimme kontrolloimaan palloa ja loimme ottelussa todella paljon korkean odottaman maalipaikkoja, Valakari iloitsi.

Päävalmentajaa miellytti varsinkin joukkueen asenne työntekoon. KuPS olikin todella vahva myös puolustussuuntaan ja kaksinkamppailupelaamisessa keltapaidat vyöryivät vieraiden yli.

- Kaikki lähtee aina työnteosta ja meidän jätkiemme työmoraali oli huippuluokkaa. Kentälle jätettiin kaikki ja olimme yhtenäinen joukkue. Luonnollisesti jokaisessa pelissä tulee tilanteita, kun vastustaja pääsee vaarallisiin tiloihin, mutta pääsääntöisesti myös pallottomana tilanteet olivat kontrollissamme. Nollapeli omissa oli täysin ansaittu, Valakari päättää.

Lisää uutisia