AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 10.9.2021

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja IFK Mariehamn kohtaavat lauantain todellisessa kuuden pisteen ottelussa Tehtaan kentällä.

Haka on sijalla kymmenen sarjataulukossa ja IFK pisteen perässä karsijan paikalla, joten pisteet ovat todella arvossaan.

Haka on saanut viime viikkoon ylimääräisen huilin, kun viime perjantainen HIFK -kotiottelu peruuntui toistamiseen, ja tällä kertaa koskilaisten riveissä esiin tulleen korona -tapauksen johdosta. Viikko onkin kulunut poikkeuksellisesti, sillä joukkue oli keskiviikkoon asti karanteenissa ja joukkueharjoitukset jäivät näin olleen väliin.

– Tänään tosiaan ekat treenit melkein viikkoon, niin se tietenkin näkyy tuossa tekemisessä. On selvä, että tämän lauantain peliin valmistautuminen ei ole mikään ideaalitilanne, mutta se ei saa missään nimessä olla mikään tekosyy meille, etteikö me pelattaisi hyvää peliä, totesi Teemu Tainio viikon ensimmäisten treenien jälkeen keskiviikkona.

Vaikka fyysinen lepo onkin palautumisen kannalta hyvästä, niin henkisesti peruuntumiset eivät ole Tainion mukaan hyväksi ja samoilla linjoilla on myös pelikuntoon jälleen päässyt hyökkääjä Salomo Ojala.

– Tyhjä olohan siitä aina jää, kun on henkisesti ja fyysisesti jo valmistautunut pelaamaan.

Tauko on kuitenkin antanut aikaa hioa edellisen ottelun säröjä pois. Päävalmentaja korostaakin, että ottelut ratkeavat pieniin yksityiskohtiin ja niitä on tekemisessä SJK -ottelun jälkeen painotettu.

– Kyllä meidän pitää olla terävämpiä suorituksissa ja varsinkin hyökkäyspäässä. Nyt on pari peliä pelattu ilman maalia, niin onko se viimeinen syöttö, ratkaisu pallon kanssa, liike vai mikä ikinä onkaan, niin niissä meidän pitää ehdottomasti skarpata. Ja tottakai, jos sä neljä maalia päästät, niin se tarkoittaa ettei puolustuskaan ole onnistunut.

IFK:n ilme on Daniel Norrménin johdolla ollut positiivinen, vaikka viimeksi KuPS:aa vastaan tuloksena oli niukka tappio.

- KuPS-peli oli tiukka ottelu ja meillä oli mahdollisuudet voittaa, mutta meidän pitää pystyä käyttämään paikkamme. Esityksemme oli kuitenkin aika hyvä, Grönvittin keskikenttämies Niilo Mäenpää näkee.

Vahvan Haka-taustan omaava Mäenpää lähtee luottavaisin mielin lauantain koitokseen vanhalla kotiareenallaan.

- Tunnelma harjoituksissa on ollut hyvä. Edessä on taas tiukka ottelu ja varmasti tulee paljon kaksinkamppailuja, mutta meillä on ehdottomasti mahdollisuus voittaa. Meidän täytyy pitää kiinni omasta pelistämme ja viimeiset syötöt sekä viimeistely pitää olla parempaa.

Mäenpään mukaan IFK-leirissä usko nousuun pois karsijan paikalta on vahva.

- Onhan tämä ollut tiukkaa, koska olemme toiseksi viimeisenä, mutta uskon vahvasti, että tästä tullaan nousemaan.

Norrménin tulo IFK Mariehamnin peräsimeen on luonnollisesti pantu merkille tarkasti myös Valkeakoskella.

– Uudet valmentajat tuovat aina omia pieniä muutoksia. He ovat puolustuspelaamista vähän vaihtaneet ja oikeastaan vähän selkeyttänyt hommaa, analysoi Tainio.

Hakan pelaajatilanne otteluun lähdettäessä on kohtuullisen hyvä. Poissaolot vaivaavat ennen kaikkea hyökkäyspäätä, mistä ovat sivussa Andrija Bosnjak, sekä Ishmael Yartey loukkaantumisista johtuen. Muutoin joukkue on terve, sekä kaikki pelaajat ovat myös karanteeneista vapaat ja siten käytettävissä lauantaina.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Kiistala Jarno
AET 2: Kaivola Eero
4.ET: Kyllönen Aapo

FC Haka-IFK Mariehamn Tehtaan kentällä lauantaina 11.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan verkkosivut, IFK TV
Lisää uutisia