AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.34 // 23.8.2021

"Erinomainen suoritus pelaajilta" - Toni Koskela näki HJK:n voiton täysin ansaittuna

"Erinomainen suoritus pelaajilta" - Toni Koskela näki HJK:n voiton täysin ansaittuna

HJK väänsi pisteet mukaansa Lahdesta. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK haki maanantaina niukan 1-0-voiton FC Lahdesta ja jatkaa vakuuttavasti Veikkausliigan sarjataulukon kärjessä.

HJK:n avauksessa oli jälleen hieman rotaatiota. Pelikuntoon tervehtynyt Santeri Väänänen nousi avaukseen, kuten tekivät myös muun muassa Kevin Benissan, Bubacar, sekä Anthony Olusanya.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja avausmaali nähtiin jo seitsemännellä peliminuutilla. Roope Riski prässäsi FC Lahden puolustusta ja onnistui riistämään pallon itselleen. Puolittaiseen läpiajoon karannut Riski väläytti oivallista pelisilmäänsä, ja syötti pallon vielä keskustaan täysin vapaana olleelle David Brownelle, joka sijoitti pelivälineen varmuudella alakulmaan.

– Aloitettiin peli todella hyvin ja oltiin ensimmäiset puoli tuntia täysin ylivoimaisia, jonka jälkeen oltaisiin voitu johtaa useammalla maalilla, kertoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

– Sen jälkeen Lahti pääsi peliin mukaan, kun jouduttiin Kevinin [Kouassivi-Benissan] loukkaantumisen myötä organisoimaan peli uusiksi, ja sai parista erikoistilanteesta sekä kentän spesiaalista painetta.

Koskela harmitteli ottelussa tulleita loukkaantumisia, jotka hän osittain laittoi Lahden Stadionin nurmen piikkiin.

– Tänään jouduimme tekemään kolme pakotettua vaihtoa, joka on harvinaista ja nostaa joukkueen suorituksen arvoa. Tapa, jolla näistä pari tuli tietysti harmittaa. Yksi menee kentän piikkiin, joka oli täysi katastrofi. On käsittämätöntä, että kenttä on noin huono ja siitä tehdään vielä vaarallisempi jättämällä se kastelematta.

- Toinen pakotettu vaihto taas johtui täysin holtittomasta ja vastuuttomasta taklauksesta, josta saatu keltainen kortti suhteessa muihin pelissä jaettuihin varoituksiin tuntuu kevyeltä rangaistukselta.

Kokonaisuutena Koskelalle jäi kuitenkin positiivinen maku.

– Kaiken kaikkiaan erinomainen suoritus pelaajilta. Toisella jaksolla muutosten myötä meidän hyökkäyspelaaminen jouduttiin organisoimaan moneen kertaan uusiksi. Puolustimme kuitenkin erinomaisesti eikä Lahdella ollut paikkaakaan. Meillä taas oli pari laukausta 5 metristä ja muutama muu tilanne, josta pelin olisi voinut naulata.

Lisää uutisia