vko.33 // 22.8.2021

Honka haki pisteet Maarianhaminasta vahvan avausjaksonsa myötä (IFK Mariehamn - FC Honka 1-3)

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka matkasi sunnuntai-illan Veikkausliigaotteluun Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Keltamustat olivat avausjaksolla erittäin tehokkaita paikoissaan ja Honka johtikin tauolla jo 3-0 ja voitti lopulta 3-1.

Honka otti pelin haltuunsa alkuvihellyksestä lähtien ja oli saman tien myös tehokas. Dani Hatakka lähetti Rui Modeston vauhtiin oikealta laidalta, ja portugalilainen tarjoili Luis Henriquelle. Brassikärki pääsi viimeistelemään käytännössä tyhjään maaliin ja Honka siirtyi näin Henriquen toisella osumalla kahteen otteluun Honka-paidassa 1-0 johtoon.

Honka ei kauaa aikaillut ennen toista osumaa. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut Izunna Uzochukwu haki pystysyötöllä Henriqueta. Robin Buwalda pääsi katkoon, mutta pallo pomppi boksin rajalla olleelle Jerry Voutilaiselle, joka laukoi sen komeasti IFK-maalin takakulmaan. Näin Honka siirtyi kahden maalin johtoon jo ottelun kuudennella peliminuutilla.

Peli tasaantui Hongan kahden salamanaalin jälkeen ja myös kotijoukkue IFK Mariehamn sai luotua tilanteita Tim Murrayn vartioimalle Honka-maalille. 22. minuutilla Aapo Mäenpää keskitti matalana ja Dé pääsi laukomaan, mutta Hatakka blokkasi upeasti kudin kulmapotkuksi.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue hyökkäsi jälleen vaarallisesti. Olawale Tehe nousi vahvasti pallon kanssa ja lähetti matalan keskityksen maalille. Yanga Baliso pääsi kokeilemaan, mutta Murray venytti kätensä pallon tielle ja Hongan maali säilyi koskemattomana.

Honka iski jälleen, kun pelattiin ottelun 33. minuuttia. Niklas Pyyhtiä ja Otso Koskinen tekivät upeasti pohjatyöt, ja Rui Modesto viimeisteli tehokkaasti Hongan jo 3-0 johtoon.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin keltamustien kolmen maalin johdossa.

IFK Mariehamn oli vahva erityisesti toisen nelivitosen alussa ja Hongalla oli vaikeuksia saada omaa peliään tauon jälkeen uudelleen käyntiin. Kotijoukkue onnistuikin maalinteossa 50. minuutilla, kun Tehen laukaus yllätti Murrayn ja upposi Honka-maalin alakulmaan.

Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen toinen maali oli lähellä. Baliso riisti pallon joukkueelleen keskialueella ja Dé laukoi boksin rajoilta. Murray torjui kuitenkin kudin kulmapotkuksi.

Hongan toisen jakson ensimmäinen kunnon tilanne nähtiin 77. minuutilla. Koskinen riisti pallon syvällä omalla puolustusalueella ja kierrätti sen Pyyhtiän kautta vasemmalta laidalta nousua tehneelle Jonas Leväselle. Leväsen syöttö tuli muutaman kimmokkeen kautta Darren Smithille, mutta hyökkääjän kuti jäi ponnettomaksi ja Oskari Forsman torjui sen helpohkosti.

Lopulta lisämaaleja ei kummassakaan päässä nähty, joten Honka haki kaikki kolme pistettä mukaansa Espooseen.