AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.33 // 21.8.2021

Toni Kallio manasi takaiskumaaleja - "Molemmissa maaleissa annettiin syöttöhassi"

Toni Kallio manasi takaiskumaaleja - "Molemmissa maaleissa annettiin syöttöhassi"

"Köpin" päävalmentajadebyytti päättyi tappioon. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen avaus uudessa komennossa ei tuonut tulosta, sillä FC Inter nappasi pisteet lauantaina kotikentällään maalein 2-0.

Ensimmäisen ottelunsa Ilveksen päävalmentajana toiminut Toni Kallio harmitteli helppoja pallonmenetyksiä kesken hyvän pelillisen jakson.

– Oli tiedossa, että joudumme puolustamaan ajoittain pitkiäkin jaksoja matalalla. Toisella jaksolla oli tarkoitus nostaa prässiä ja siinä hetkittäin saatiin hyvä ote. Voitimme kaksinkamppailuja ja aloimme päästä ylemmäs paikoille, mutta sitten tuli ratkaisevat virheet.

– Molemmissa maaleissa annettiin syöttöhassi. Inter iski vastaan epäorganisoitua muotoa vastaan. Ainahan tappio ketuttaa. Ensi viikolla etsitään parannuskeinoja, Kallio kuvailee.

Maalinteossa onnistuivat niin sanotusti "usual suspects", eli tutut vihulaiset Furuholm ja Källman.

– Varauduimme ja tiesimme heidän aseensa, mutta sieltä valitettavasti pääsivät rokottamaan. Taidokkaita viimeistelyjä.

Ensiminuuttinsa keltavihreässä univormussa tahkonneet Tabi Manga ja Sylvanus Nimely hakevat ehkä vielä parasta virettään, mutta potentiaalia löytyy.

– Mangasta saamme hyvän avun loppukauteen. Kokemus näkyi ja hän osoitti heti, että hänestä saadaan kaksinkamppailuvoimaa puolustukseen, Kallio kuvailee.

– Nimely joutui painimaan yläalueella aika yksin tänään. Jatkossa tarvitaan omaa pallollista peliä vietyä eteenpäin, että saadaan hyökkääjiä ruokittua. Tiedämme, että hänellä on maalintekokykyä.

Lisää uutisia