AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.33 // 21.8.2021

Riveiro iloitsi pisteistä - "Tämä voitto oli paljon enemmän kuin kolme pistettä"

Riveiro iloitsi pisteistä - "Tämä voitto oli paljon enemmän kuin kolme pistettä"

José Riveirolle voitto maistui makealta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter palasi voittokantaan, kun Ilves kaatui Veritas Stadionilla lauantaina maalein 2-0.

Interin pukukopista raikuneen Zikizaka-huudon perusteella voitto oli helpotus vaikean ajanjakson jälkeen. Myös päävalmentaja José Riveiro säteili tyytyväisyyttä taiston tauottua.

– Olimme tarpeeksi kärsivällisiä Ilveksen matalan blokin suhteen. Mielestämme hallitsimme peliä ensiminuutista loppuvihellykseen asti. Ensimmäisellä jaksolla Ilves pakotti meidät hyvin laidoille. Loimme muutaman tilanteen johtomaalin syntymiseksi, mutta emme lopulta onnistuneet. Emme silti turhautuneet.

Riveiro kiitteli koko pelaajistoaan erittäin tärkeiden kolmen pisteen varmistamisesta.

– Puolustuslinjamme teki fantastista työtä hyökkäyksiämme tukiessa. He ryöstivät palloja Ilveksen tilanteenvaihdoissa. Tämä loi myös uskoa siihen, että maali tulee kyllä, mikä helpottaisi sitten pelaamista. Niin myös kävi toisella puoliajalla, kun vastustaja vähän väsyi ja alkoi löytyä tiloja. Edellisen kolmen pelin jälkeen tämä voitto oli meille paljon enemmän kuin kolme pistettä.

- Olen erittäin iloinen. Pelaajat ovat osoittaneet pitkin viikkoa harjoituksissa, että he haluavat tehdä asiat hyvin ja haluavat voittaa pelin. He ovat tehneet töitä kuin eläimet ja osoittaneet sitoutumistaan, joten olen iloinen, että he saivat nyt myös palkinnon, Riveiro kiteytti.

Espanjalaisvalmentaja oli tyytyväinen molemmat maalit syöttäneen Petteri Forsellin debyyttiin ja uskoo, että hänestä on joukkueelle vielä paljon iloa.

– Se oli sellaista, mitä Petterin odotimmekin tuovan meille. Erilaista pelaamista hyökkäyskolmannekselle. Hän on laatupelaaja, joka pystyy tekemään tuollaisia asioita vielä enemmän, kun saa rytmistä kiinni ja oppii tuntemaan kanssapelaajiensa liikkeet vielä paremmin. Olen iloinen hänen puolestaan, sillä myös hän on paiskinut hommia hyvin viimeisen kahden viikon aikana.

- Hän osoitti, että on valmis pelaamaan ja uskon, että me kaikki olemme iloisia, että hän on nyt Inter-paidassa.

Lisää uutisia