AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.32 // 15.8.2021

KuPS vakuuttavaan voittoon KTP:sta (KuPS - KTP 4-0)

KuPS vakuuttavaan voittoon KTP:sta (KuPS - KTP 4-0)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura jatkoi vakuuttavia otteitaan Veikkausliigassa, kun se nuiji sarjajumbo KTP:n nurin maalein 4-0 (2-0).

KuPS:n paidassa ensiesiintymisensä teki KTP-ottelussa kolme pelaajaa. Toppari Paulo Ricardo, laitapuolustaja Felipe Aspegren ja hyökkääjä Tim Väyrynen nousivat suoraan avauskokoonpanoon ja toivat otteluruuhkassa painivalle KuPS:lle mukavan piristysruiskeen. Debytanteista jokainen pelasi todella vahvan ottelun, mutta suurimmat otsikot keräsi hyökkääjä Väyrynen.

Avauskokoonpanoon päävalmentaja Simo Valakarin valmennusryhmä vaihtoi kuusi pelaajaa viime torstain upeasta FC Astana-vierasvoitosta.

Jo ottelun ensi hetkistä lähtien pelin iso kuva oli selvillä. KuPS otti pallonhallinnan itselleen ja vyörytti kentän jokaiselta kaistalta hyökkäyksiä kotkalaisten alueelle. Ensimmäisen 20-minuuttisen aikana keltapaidat loivat puolittaisia maalipaikkoja, mutta KTP-vahti Anton Lepola selviytyi vieraiden tolppien välissä ilman urotekoja.

Ensimmäisen kerran verkko pöllysi Lepolan takana ottelun 22. peliminuutilla. Jordan Sebban lähetti vasemmalta laidalta sisäänpäin kiertävän keskityksen vieraiden rankkarialueelle ja Tim Väyrynen jatkoi päällään millintarkasti pallon KTP-maalin taka-alanurkkaan.

Viisi minuuttia avausosumasta KuPS oli lähellä iskeä uudestaan. Sebban sooloili itsensä vasemmalta laidalta KTP:n maalin nurkalle ja pudotti pallon takaviistosta nousevalle Felipe Aspegrenille. Lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus kuitenkin suuntautui päin maalivahti Lepolaa, ja Aspegrenin uran toinen Veikkausliigaosuma jäi odottamaan myöhempää ajankohtaa.

Pelin 29. minuutilla KuPS onnistui karkaamaan kahden maalin karkumatkalle. Urho Nissilä keskitti vasemmalta laidalta vapaapotkun vieraiden maalin eteen, jossa terävimpänä oli kukas muukaan kuin Tim Väyrynen. Väyrynen ohjasi pallon vaikeasta asennosta kotkalaisten maaliin ja nousi suoraan savolaisten sydämiin. Maaliin johtanut syöttö oli Nissilälle jo kauden kuudes Veikkausliigassa.

Puolen tunnin pelin jälkeen KuPS juoni jälleen vapaapotkua. Vapaapotkukuvion päätteeksi Anton Popovitch keskitti tarkasti taka-alueelle Paulo Ricardolle, mutta KTP-vahti Lepolan reaktiotorjunta brassitopparin puskuun pelasti kotkalaiset lisätakaiskulta.

Jakson lopulla Felipe Aspegren ja Lucas Rangel petasivat vielä loistopaikan Urho Nissilälle, mutta Mölymäen Enkelin viimeistely karkasi taivaan tuuliin.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli KuPS:lta varsin varovaista peliä, mutta peli oli kuopiolaisilla läpi koko ottelun hyvässä kontrollissa.

Toisen puoliajan viimeiselle 25-minuuttiselle kuopiolaiset hakivat vaihdosta lisää virtaa kentälle ja pelitapahtumat kääntyivät jälleen täysin KuPS:lle. Varsinkin ottelun 66. minuutilla Lucas Rangelin paikan kentällä ottanut Janis Ikaunieks säkenöi kentällä ottelun lopun – KTP:n kannalta tuhoisin seurauksin.

77. minuutilla hierottiin ottelun upein osuma. Viisi minuuttia aiemmin kentälle tullut Axel Vidjeskog löysi taskusta Ikaunieksin. Latvialainen otti pallon kanssa rangaistusalueen rajalla pienen pausan, vapautti pienellä siirrolla pystyyn juosseen Anton Popovitchin nokikkain maalivahti Lepolaa vastaan ja Popovitch nosti tyylikkäästi kauden kolmannen täysosumansa.

Viimeisen niitin ottelussa juoni jälleen Ikaunieks ottelun kolmannella lisäajan minuutilla. Latvialaistaituri leikkasi oikealta laidalta keskustaan, harhautti pari KTP-puolustajaa ja latasi 16-alueen rajalta kovaa ja tarkasti pallon maalin etualanurkkaan. Heti 4-0 maalin jälkeen erotuomari Antti Munukka vihelsi ottelun päättyneeksi ja KuPS voitti ottelun ansaitusti.

Lisää uutisia