AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.32 // 15.8.2021

HJK nappasi voiton IFK Mariehamnista (HJK - IFK Mariehamn 1-0)

HJK nappasi voiton IFK Mariehamnista (HJK - IFK Mariehamn 1-0)

Kuva: Juha Tamminen

Torstaina upean illan päätteeksi lohkopaikan syksyn europeleihin varmistanut HJK palasi sunnuntaina Veikkausliigan pariin, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapui IFK Mariehamn.

Kiivaan Neftçi-kamppailun myötä Klubin kokoonpanossa nähtiin runsaasti kierrätystä. Maalilla torjuntavuorossa oli Hugo Keto. Keskikentällä puolestaan Tim Sparv ja hyökkäyksessä Santeri Hostikka avasivat ensimmäistä kertaa HJK:n paidassa. Kokoonpanoon olivat nimettyinä myös pitkän poissaolon jälkeen paluun pelikentille tehnyt Santeri Väänänen, sekä elokuun alussa Helsinkiin siirtynyt kamerunilainen Taddeus Nkeng.

Ottelu lähti käyntiin melko tunnustelevasti, mutta pelin luonne kävi nopeasti selväksi. HJK hallitsi palloa, ja matalalle puolustamaan vetäytynyt IFK Mariehamn pyrki avaamaan peliään nopeilla pitkillä avauksilla.

HJK loi tukun hyökkäyksiä, ja erityisesti Hostikka ja Kevin Benissan laidoillaan pitivät vierailijoiden puolustuksen kiireisenä. Maarianhaminalaiset puolustivat kuitenkin väkevästi maalinedustansa, eikä Klubi päässyt testaamaan tosissaan Oskari Forsmania vieraiden maalilla.

IFK Mariehamnin hyökkäyspeli jäi avausjaksolla vaisuksi ja Keto joutui puuttumaan peliin vain pari kertaa katkoessaan pitkiä palloja. Miro Tenhon, Valtteri Morenin ja Bubacarin muodostama puolustuslinja oli totutun tarkkana Kedon edessä, eikä sarjan vähiten maaleja päästänyt puolustus ollut uhattuna missään vaiheessa.

Klubi onnistui myös prässipelissään kerta toisensa jälkeen, mutta nopeatkaan tilanteenvaihdot eivät tuottaneet hyökkäyspäässä toivottua tulosta. HJK sai hankittua lukuisia kulmapotkuja ja rakennettua muutaman lupaavan aihion boksissa, mutta lopulta tauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

HJK aloitti toisen jakson vahvasti ja Anthony Olusanyalle avautui vetopaikka vapaapotkun jälkitilanteesta. Olusanyan viimeistely painui kuitenkin selvästi yli maalin. Seuraavaksi Roope Riski oli päästä avopaikkaan, mutta Benissanin poikittaissyöttö jäi hiukan maalitykin taakse.

Hallinnasta huolimatta maalit antoivat vielä odottaa itseään, ja Toni Koskela reagoi tilanteeseen tuplavaihdolla reilun tunnin pelin jälkeen. Hostikka ja Sparv jättivät kentän ja tilalle tulivat Jair Silva, sekä Filip Valenčič.

Vain pari minuuttia vaihtojen jälkeen HJK sai vihdoin himoitsemansa osuman. Rauhallinen hyökkäys pelattiin vasempaan laitaan Luis Murillolle, jonka keskitys tavoitti boksissa täysin vapaana olleen Olusanyan. 21 vuotias hyökkääjä jatkoi pallon päällään millintarkasti takanurkkaan ja siirsi kauden kolmannella osumallaan Klubin ansaittuun johtoon.

HJK:n nostettua hyökkäyspeliään avautui myös IFK Mariehamnille saumoja nopeisiin hyökkäyksiin. Vieraiden Riku Sjöroos pääsi ampumaan hyvästä paikasta, mutta Keto torjui laukauksen vaivoitta.

Loppua kohden IFK Mariehamn loi ottelun väkevimmän painostusjaksonsa ja peli painui HJK:n päätyyn. Carl Svensson pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Keto venyi tärkeään jalkatorjuntaan.

Vieraiden loppurutistus ei kuitenkaan riittänyt ja Olusanyan osuma jäi ottelun ainoaksi.

Lisää uutisia