AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.32 // 14.8.2021

Teemu Tainiolta kehut Hakan esityksestä

Teemu Tainiolta kehut Hakan esityksestä

Teemu Tainio oli tyytyväinen Hakan esitykseen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka voitti perjantaina FC Lahden vieraissa 2-0.

Koskilaisten sankarina ottelussa toimi itävaltalaishyökkääjä Aleksandar Vucenovic, joka vastasi voitto-ottelun molemmista maaleista.

– Hän alkaa pääsemään pikkuhiljaa kuntoon, mutta ei ole vieläkään täydessä kunnossa. Me kyllä tiedettiin, että hän on hyvä ja vaarallinen hyökkääjä, toivottavasti pysyy myös kunnossa, iloitsee Hakan päävalmentajaTeemu Tainio valkeakoskelaisten verkkosivuilla.

Syytä Tainion hymyyn onkin, sillä maalinteon kanssa paininut joukkue vaikuttaisi vihdoin löytäneen kauan kaivatun maalintekijänsä. Vucenovic meni heilahtaen Hakan maalipörssin kärkeen, sillä miehellä oli jo entuudestaan yksi maali, mikä oli niinikään voitto-osuma Kuopion Palloseuran verkkoon toukokuussa.

Perjantain ottelun avaus- ja voittomaali nähtiin ottelun 16. minuutilla, kun kotijoukkueen Mikko Viitikon syöttö Antonio Reguerolle lipsahti maalivahdin ohitse ja Vucenovic haistoi tilanteen oikein, päästen tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin.

Illan sankarin toinen osuma syntyi vastahyökkäyksestä, missä Tino Purme vapautti hyökkääjän vetopaikkaan. Oikealta avautunut tilanne ajautui hivenen ahtaaseen kulmaan, mutta maalitykki haistoi Regueron liikkeen ja laukoi pallon etunurkasta sisään.

– Minusta me pelattiin todella hyvin. Ekalla puoliajalla saatiin hyvin riistoja ja meidän olisi pitänyt tehdä jopa enemmän maaleja. Lahdella ei ollut ekalla jaksolla oikeastaan mitään paikkoja, Tainio jatkaa.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli ehkä aavistuksen ensimmäistä vaarallisempi, mutta valkopaidat pystyivät pelaamaan jälkimmäisen nelivitosen loppuun asti viisaasti. Hakan joukkuepelaaminen toimi loppuun asti ja näin koskilaiset ottivat toistamiseen täydet kolme pistettä sarjakolmoselta.

– Kyllä meidän game-plan toimi tänään. Ei lähdetty passiivisesti, vaan haluttiin olla aktiivisia. Oltiin parempi joukkue tänään, Tainio toteaa.

Lisää uutisia