vko.31 // 7.8.2021

HJK haki pisteet Kotkasta (KTP - HJK 0-1)

Kuva: Mikko Mäkelä

Europelien tuoman ruuhkan keskellä oleva HJK matkusti lauantaiksi Kotkaan sarjajumbo KTP:n vieraaksi. Veikkausliigan piikkipaikalla olevalla Klubilla oli selkeänä tavoitteena palata voittojen tielle.

Ottelu lähti etenemään tasaisissa merkeissä. HJK hallitsi palloa hienoisesti, mutta murtautuminen kunnon tekopaikoille ei onnistunut isäntien tiiviin puolustuksen läpi.

KTP puolestaan oli lähellä siirtyä johtoon 19. minuutilla. Kaukaa lähtenyt vapaapotku kumahti kuitenkin Klubin onneksi ylärimaan. Kotkalaiset ennättivät paluupalloon ensimmäisinä, mutta Hugo Keto venyi tärkeään torjuntaan aivan maaliviivan tuntumassa.

Vain muutama minuutti myöhemmin HJK iski vastaan. Luis Henríque vedettiin boksissa nurin ja pallo vietiin pilkulle. Vetämään asettunut Filip Valenčič sijoitti pallon varmasti alakulmaan vieden Klubin johtoon kauden kuudennella osumallaan.

Kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen HJK oli lähellä tuplata johtonsa Miro Tenhon päästessä puskemaan Lucas Lingmanin antamasta kulmapotkusta. Topparin viimeistely kilpistyi kuitenkin maalipuihin. Riku Riskille aukesi vielä oiva paikka lisätä johtoa ennen taukovihellystä, mutta Anton Lepola KTP:n maalilla onnistui torjumaan Riskin yrityksen puolittaisesta läpiajosta.

Ensimmäisellä nelivitosella ei lisäosumia nähty ja tauolle siirryttiin tapahtumiin nähden oikeutetusti HJK:n maalin johdossa. Klubi hallitsi peliä ja varsinkin loppua kohden onnistui vyöryttämään useita hyökkäyksiä laitojen kautta.

Toinen jakso lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun ensiksi HJK loi painetta KTP:n maalille, ja heti perään toisessa päässä kotkalaisten David Ramadingaye oli lähellä puskea isännät tasoihin.

HJK otti kuitenkin pelin ohjat käsiinsä ja pelin painopiste painui kotijoukkueen päätyyn. Riskille aukesi erinomainen tekopaikka, mutta maaliviivalla seissyt KTP-puolustus onnistui blokkaamaan laukauksen. Seuraavaksi oli Valenčičin vuoro koittaa, mutta Lepola venytti kätensä viime hetkellä alakulmaan pallon tielle.

Myllytys jatkui KTP:n päädyssä, ja 68. minuutilla pallo vietiin toistamiseen rangaistuspilkulle rikkeen myötä. Tällä kertaa vetämään asettui Luís Henrique, jonka laukaus painui kuitenkin karkeasti maalin yli.

Ottelun loppua kohden HJK onnistui luomaan hyökkäyksiä kuin liukuhihnalta. Klubi pääsi kerta toisensa jälkeen murtautumaan kotkalaisten boksiin, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Tekopaikkoja haettiin vielä pienillä siirroilla, jotka kuitenkin kariutuivat KTP-puolustukseen.

Enempää maaleja ei kuitenkaan Kotkassa nähty ja lopputulos kirjattiin HJK:n voitoksi 1-0 lukemin paikalle matkustaneen runsaslukuisen HJK:n kannattajajoukon iloksi.