AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 30.7.2021

Valakari riemuitsi upeasta jatkopaikasta – ”Meillä on uskomaton joukkue”

Valakari riemuitsi upeasta jatkopaikasta – ”Meillä on uskomaton joukkue”

Simo Valakari oli omistaan ylpeä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura eteni jatkoon Konferenssiliigassa liki sensaatiomaisella tavalla, kun KuPS haki voiton ukrainalaisesta FC Vorskla Pultavasta jatkoajan kautta maalein 3-2. KuPS eteni jatkoon yhteismaalein 5-4 ja kuopiolaisten matka jatkuu kolmannelle karsintakierrokselle.

FC Vorsklan tiputtaminen jatkosta kahden osaottelun päätteeksi oli KuPS:lta todella kova suoritus. FC Vorskla lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta viimeisen 10 vuoden aikana vuosi toisensa jälkeen vahvasti europeleissä pelannut KuPS voitti kovan ukrainalaisjoukkueen lopulta täysin ansaitusti.

- Mahtavat fiilikset! Tämä oli meiltä erittäin kova suoritus päästä jatkoon tästä otteluparista. Kahden ottelun ottelutapahtumien perusteella tämä oli meille täysin ansaittu jatkopaikka. Se, miten pystyimme hallitsemaan ja ajoittain jopa dominoimaan peliä vaikeassa vierasottelussa oli vaikuttavaa. Se tapa, millä pelasimme, kertoo paljon joukkueemme luonteesta ja pelaajiemme uskosta omaan tekemiseen. He ovat uskomattomia pelaajia ja meillä on uskomaton joukkue. Tulimme otteluparissa kahdesti tasoihin ottelun lisäajalla, se oli todellista KuPS-henkeä, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari riemuitsi KuPS:n sivujen mukaan.

KuPS otti jopa hieman yllättäen ottelun ensihetkistä lähtien pelin komentoonsa. FC Vorsklan odotettiin käyvän päälle ottelun alussa todella kovasti, mutta KuPS tylsytti isäntien pelaamisen.

- Ehkä Vorskla odotti, että tyydymme vain puolustamaan matalalla ja luovutamme pallonhallinnan heille. Se olisi varmasti ollut suurin virhe, jonka olisimme voineet tehdä. Meidän tapa pelata ei ole ottaa vastaan, oli vastassa joukkue mikä tahansa. Haluamme olla aktiivisia pallon kanssa ja ilman palloa. Ottelun ensimmäinen 25 minuuttia oli parasta jalkapalloa, jota tämä joukkue on aikanani pelannut. Onnistuimme turhauttamaan vastustajan joukkueen, vaihtopenkin ja kotiyleisön. Uskoimme jälleen loppuun asti yhteiseen juttuumme ja saimme ansaitsemamme palkinnon. Jalkapallon kauneus on, että kaikki on mahdollista, kun uskoo omaan tekemiseensä, Valakari jatkaa.

KuPS-luotsin mukaan joukkue pelasi FC Vorsklaa vastaan kaksi hyvää ottelua nousujohteisesti, mutta joukkueella on yhä vara parantaa.

- Kotiottelussamme olimme hyviä, mutta emme lähelläkään parastamme. Tänään olimme jo lähellä nappisuoritusta, mutta joukkueella on vieläkin vara parantaa kokonaisuutta. Nyt nautimme tästä voitosta tämän illan, sillä nämä hetket ovat harvinaisia jalkapallossa. Huomisesta eteenpäin keskitymme täysillä seuraavaan euro-otteluumme, jossa haluamme olla entistäkin parempia, Valakari päättää.

KuPS:n seuraava ottelu pelataan torstaina 6. elokuuta, kun Konferenssiliigan kolmannen kierroksen avausottelussa KuPS kohtaa kazakstanilaisen FC Astanan. Ottelu pyritään pelaamaan Kuopion Väre Areenalla, mikäli pelaamiseen Kuopiossa saadaan Euroopan Jalkapalloliitto UEFA:lta poikkeuslupa.

Lisää uutisia