AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2021

Veikkausliigassa pelaaminen maistuu Anton Eerolalle – ”Olen nauttinut joka hetkestä”

Veikkausliigassa pelaaminen maistuu Anton Eerolalle – ”Olen nauttinut joka hetkestä”

Anton Eerola on tehnyt tällä kaudella kaksi maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP nousi viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan ja yksi joukkueen tärkeistä pelaajista oli Ykkösessä kuusi maalia iskenyt hyökkääjä Anton Eerola. Lähes kaksimetrinen hyökkääjä on nauttinut liigavauhdista.

KTP on tällä hetkellä sijalla 11 ja kerättyään kahdeksan pistettä. Kotkalaiset eivät ole voittaneet peliäkään kymmeneen viime otteluun, mutta tunnelin päässä on näkyvissä valoa, sillä viidestä edellispelistään se on hävinnyt vain yhden. Edellispelissä HIFK:ta vastaan voitto oli jo käsissä, mutta helsinkiläiset tulivat lisäajalla tasoihin ja KTP joutui tyytymään yhteen pisteeseen.

- Vähän paremmalla onnella olisi joistain niistä peleistä voinut ottaa myös kolme pistettä, Eerola miettii tasapeliin päättyneitä otteluita.

21-vuotias Eerola on KTP:n oma kasvatti ja on ollut nostamassa joukkuetta Kakkosesta Veikkausliigaan. Hyökkääjän mukaan Veikkausliigalla ja Ykkösellä on selkeä ero.

- Onhan tämä kovatempoisempi liiga. Olen nauttinut joka hetkestä, minkä olen saanut pelata. Eroa Ykköseen on selvästi ja Veikkausliiga on paljon kovempi sarja, vertailee Eerola.

KTP päävalmentaja vaihtui hiljattain, kun Argo Arbeiter jätti joukkueen henkilökohtaisten syiden takia ja Arbeiterin apuna ollut Gabri Garcia Xatart nousi päävalmentajan pallille.

- Pelimme on muuttunut aika paljon. Nyt korostamme enemmän pallonhallintaa ja olemme nostaneet prässitasoa ylemmäs. Alkukaudesta olimme enemmän alhaalla.

Eerolalle muuttunut pelityyli sopii hyvin.

- Onhan se kivempi olla pallon kanssa. Jos saamme riiston ylhäältä, niin pääsemme niistä hyvin vastahyökkäyksiin. Alhaalta lähdettäessä on aina pidempi matka ylös, muistuttaa Eerola.

KTP on seuraavan kerran tositoimissa perjantaina, kun se kohtaa FC Lahden vieraskentällä. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia