AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2021

KuPS jahtaa jatkopaikkaa Ukrainassa – ”Todella iso mahdollisuus”

KuPS jahtaa jatkopaikkaa Ukrainassa – ”Todella iso mahdollisuus”

KuPS:lla on jatkopaikka kiikarissa. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura taistelee torstaina Ukrainassa Konferenssiliigan karsintojen jatkopaikasta FC Vorskla Poltavaa vastaan. Joukkueiden välinen ensimmäinen osaottelu Kuopion Väre Areenalla päättyi 2-2 lukemiin, joten toisen osaottelun voittaja lunastaa paikkansa kolmannella karsintakierroksella.

KuPS:lla ei ole ollut aikaa levätä viime päivinä laakereillaan, vaan kalenteri on pysynyt kiireisenä. Sunnuntai-illan Ilves-kotivoiton jälkeen joukkueen keskittyminen on ollut palautua mahdollisimman hyvin otteluiden tuomasta rasituksesta, sekä valmistautua tulevaan FC Vorskla-otteluun.

Ottelupaikkakunnalle Pultavaan KuPS lensi keskiviikkona. Kuopiosta joukkue lensi ensin Ukrainan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Harkovaan, josta edessä oli reilu kahden tunnin mittainen bussimatka Pultavaan. Matkanteon jälkeen joukkue otti keskiviikkoiltana tuntumaa Vorskla Stadiumin nurmimattoon.

Päävalmentaja Valakari ja koko joukkue huokui rentoutta viimeistelyharjoituksissa ja joukkueessa tiedetään, miten FC Vorskla on lyötävissä.

- Tämä on meille totta kai iso ottelu, mutta ennen kaikkea todella iso mahdollisuus. Me tiedämme, että vastassamme on todella laadukas joukkue. FC Vorsklasta on turha nimetä erikseen yhtään yksilöä, sillä heidän joukkueensa on täynnä yksilöosaamista. Tiedämme myös itse olevamme hyvä joukkue ja sen me haluamme näyttää kentälle kaikille, Valakari arvioi KuPS:n sivuilla.

Valakari jakoi avausosaottelun jälkeen vuolaasti kehuja suojateilleen, mutta myöntää itsekin, että parantamisen varaa kotiottelusta keltapaidoille myös jäi.

- Ensimmäinen osaottelu oli meiltä hyvää suorittamista, mutta ei kuitenkaan lähelläkään täydellistä. Vorskla laittaa varmasti meille kotikentällään entistä enemmän painetta, mutta meidän tulee selvitä niistä hetkistä ja kääntää se meille voimavaraksi. Pelin aikana tulee varmasti ne ajanjaksot, jolloin kontrolli pelistä on meillä – silloin meillä on mahdollisuus satuttaa vastustajaamme, Valakari ennakoi.

Mikäli KuPS haluaa hakea Pultavasta suotuisan lopputuloksen ja jatkopaikan, joukkueen täytyy onnistua erinomaisesti niin puolustuspelissään, kuin myös pallollisena.

- Haluamme kontrolloida peliä ja hyökätä. Tiedämme, että puolustuksemme laitetaan ottelussa kovaan testiin, mutta samaan aikaan meidän pitää olla vahvoja omassa pallollisessa vaiheessamme. Silloin ovat mahdollisuutemme voittaa ottelu, Valakari avaa ottelun kulminaatiopisteitä.

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19.00.

Lisää uutisia