AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 23.7.2021

HIFK nousi viime hetkillä tasapeliin KTP:ta vastaan (HIFK-KTP 2-2)

HIFK nousi viime hetkillä tasapeliin KTP:ta vastaan (HIFK-KTP 2-2)

HIFK ja KTP jakoivat pisteet. (Kuva: Juha Tamminen)

Maanantaina FC Interin Turussa voittanut HIFK jatkoi kahden ottelun viikkoaan kotiottelulla KTP:ta vastaan perjantaina.

HIFK tuli peliin sarjataulukon kuudennelta sijalta 19 pisteen turvin. Kotkalaiset löytyivät puolestaan ennen peliä sijalta yksitoista 12 pistettä HIFK:ta perässä. Ottelua oli paikan päälle saapunut seuraamaan 1456 katsojaa.

KTP tuli tuoreen päävalmentajansa Gabriel Xatartin johdolla otteluun pirteästi ja sai parin kulmapotkun kautta luotua painetta HIFK:n päätyyn heti ottelun alkuminuuteilla. Markus Uusitalo onnistui kuitenkin torjunnoillaan pitämään HIFK:n ilman takaiskuja ottelun alussa.

Ottelun komento siirtyi jo ensimmäinen kympin loppupuolella HIFK:lle, joka tuttuun tapaan piti palloa itsellään. Joukkueen parhaat tekopaikat avautuivat kotkalaispuolustuksen heikoista syötöistä. 18 minuutin kohdalla Juanan Entrena katkaisi Ian Garrettin syötön ja pääsi etenemään kohti maalia, mutta Anton Lepola KTP-maalilla torjui. Pallo meni torjunnasta Keaton Isakssonille, joka puolestaan osui tolppaan.

Avausmaalista Helsingin perjantai-illassa vastasi vierasjoukkue KTP reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Aleksi Tarvonen kaatui boksin sisällä kaksinkamppailutilanteessa Aldayr Hernándezia vastaan, ja päätuomari Petri Viljanen tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun. Espanjalaispelaaja Assier Aranz viimeisteli pilkulta kauden ensimmäisen maalinsa. Osuma oli samalla KTP:n ensimmäinen HIFK:ta vastaan tällä kaudella.

Ottelun pelitapahtumia ensimmäisellä puoliajalla hallinnut HIFK ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta vaan tasoitti pelin vajaat viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Pipe Sáez antoi kulman oikealta, ja pallo jäi keskityksen jälkeen pyörimään boksiin. Viimeisen kosketuksen pelivälineeseen sai Jani Bäckman, joka viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa laukomalla pallon KTP-maalin vasempaan alanurkkaan. 1-1-tasatilanteessa edettiin toiselle puoliajalle.

Toisella puoliajalla nähtiin jälleen rangaistuspotku, joka tällä kertaa vihellettiin HIFK:lle. Vaihdosta kymmenisen minuuttia aiemmin kentälle tullut Aatu Kujanpää kaatui taistellessaan pallosta Lepolaa vastaan. Pallon taakse meni tuttuun tapaan Mosa, joka tällä kertaa kuitenkin laukoi reilusti yli maalin.

Ottelu näytti menevän kohti lopullista ratkaisuaan pelin viimeisellä kympillä KTP:n vastahyökkäyksestä. Richard Ebwelle tarjoili laidalta Antti Mäkijärvelle, jonka komea kaukolaukaus painui ohi Uusitalon HIFK-maalin oikeaan nurkkaan. HIFK kuitenkin onnistui vielä tasoittamaan viimeisestä tilanteesta. Mosawer Ahadi keskitti oikealta ja Tino Palmasto viimeisteli takatolpalta HIFK:n kannattajakatsomon edestä.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia