vko.28 // 16.7.2021

Lahden helteessä jaettiin pisteet (FC Lahti - IFK Mariehamn 1-1)

Kuuma ja hikinen iltapuhde jäi vaille kruunua, kun FC Lahti ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet Lahdessa lukemin 1-1 (0-0).

Vieraat paljastivat korttinsa heti alussa, sillä IFK Mariehamn lähti hakemaan maalia keskityksillä. Ensimmäisten minuuttien aikana pallo lähetettiin ilmassa Lahden maalilla muutaman kerran ja 4. minuutilla Vahid Hambo pääsi puolittain puskemaan korkeaan palloon.

FC Lahti lämpesi pelille vähitellen. Ensimmäiset yleisöä kohahduttavat tilanteet nähtiin 10. minuutilla, kun pallo pelattiin vasemmalta laidalta pariinkin otteeseen saarelaisten maalille. Macoumba Kandjin ja Chinedu Geoffreyn yhteispeli jäi vielä tässä vaiheessa hieman vajaaksi. minuutilla nähtiin Matti Klingan loistava oivallus, joka avasi Lahdelle loistavan vastaiskupaikan. Pyry Lampinen pääsi hyökkäyksen lopuksi laukomaan, mutta veto suuntautui liiaksi päin maalivahti Oskari Forsmania.

Hikinen alkuilta jatkui tasaisena. Joukkueet eivät saaneet eroa toistensa välillä ensimmäisen puoliajan aikana. Alussa vaarallisia keskityksiä viljellyt vierasjoukkue taantui puoliajan loppua kohti mennessä, eikä Lahtikaan päässyt murtautumaan huippupaikoille terävistä puhkaisuyrityksistä huolimatta.

Toiselle puoliajalle IFK Mariehamn sai loistavan alun. Vain hetkeä aiemmin vedossaan epäonnistunut Eero Tamminen sivalsi millintarkan sisäsyrjälaukauksen lahtelaismaalin takakulmaan. Tammisen kauden avausmaalin tuottanut laukaus lähti aivan rangaistusalueen rajalta.

Avausmaali herätti Lahden takaa-ajoon ja 55. minuutilla Lahden sommitelmat osuivat vihdoin kohdilleen. Kentällä tauolla vaihdettu Arlind Sejdiu pelattiin muutamalla siirrolla lähes läpiajoon, mutta lupaava tilanne kuihtui lopulta kasaan. Tilanteen jälkeen FC Lahti pysyi vahvasti pallossa kiinni ja vyörytti peliä jatkuvasti kohti vieraiden maalia.

Peliin tuli uutta virtaa, kun loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Altin Zeqiri vaihdettiin kentälle. Ensin Sejdiu pujotteli itsensä vetopaikkaan ja jatkopallosta Zeqiri pääsi paraatipaikalle. Vieraiden puolustus kesti kuin ihmeen kaupalla tilanteesta ilman takaiskua.

Hurjan vyöryn jälkeen Lahti sai vihdoin palkinnon. Eemeli Virta laukoi ja pallo pomppi Sejdiun jalkaan. Forsman venytti vielä Sejdiun vedon tielle, mutta Kandjin rynnistykselle kukaan ei mahtanut enää mitään. Kolossi-Kandji puski maaliviivalla pomppineen pallon vastustamattomasti verkkoon.

Maalin jälkeen peli tasoittui uudelleen. Saarelaiset ottivat käsijarrun pois pelistään ja se avasi paikan mennä uudelleen johtoon. 74. minuutilla Olawele Tehe pelasi Riku Sjöroosin tekopaikkaan, jonka Antonio Reguero venyi tielle. Upealla laukauksella ottelun avausmaalin tehnyt IFK Mariehamn halusi ilmeisesti tehdä vain hienoja maaleja, sillä 83. minuutilla Carl Svensson laukoi vähintään yhtä näyttävästi kuin joukkuetoveri Tamminen puoliajan alussa. Tällä kertaa Reguero venyi parhaimpaansa.

Ottelun loppu mentiin kotijoukkueen hakiessa voittomaalia. Lähimmäksi osui kentälle vaihdettu Kristian Yli-Hietanen, joka puski pallon tolppaan Loorents Hertsin mainiosta keskityksestä.