AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 13.7.2021

"Sopeutuminen vie aikaa"- Jean Blanco pääsee koko ajan paremmin sisään Ilvekseen

"Sopeutuminen vie aikaa"- Jean Blanco pääsee koko ajan paremmin sisään Ilvekseen

Jean Blanco on tottunut lämpöön. (Kuva: Juha Tamminen)

Kolumbialainen Jean Carlos Blanco Becerra liittyi Ilveksen vahvuuteen täksi kaudeksi.

29-vuotiaalle hyökkääjälle on Ilveksessä nyt kertynyt yhdeksän Veikkausliigan ottelua ja yksi maali. Ulospäinsuuntautunut pallotaituri alkaa tulla tutuiksi suomalaisen mielenmaiseman kanssa.

– Ilveksen joukkue on hyvin organisoitu. Pelitapa on helppo omaksua. Pelillisesti asiat ovat siis hyvin, mutta englantia en osaa kovin hyvin. Sopeutuminen vie aikaa. Kentän ulkopuolella on ollut hienoa saada perheeni nyt mukaan Suomeen. Helpottaa tietysti, kun läheiset ihmiset ovat läsnä. Minulla on vaimo ja 2-vuotias tytär ja hekin ovat tykänneet täällä olosta, Blanco kertoo.

– Kolumbiassa peli on teknisempää. Kaikki joukkueet uskovat omiin taitoihinsa ja pallo pidetään maassa. Suomessa uskotaan enemmän fyysiseen voimaan ja kaksinkamppailuihin. Veikkausliigassa pelin suunta muuttuu nopeammin. Toki joukkueissa ja niiden pelitavoissa on eroja, mutta yleisellä tasolla tämä on kokemukseni.

Ilveksen viimeisin koitos oli Pirkanmaan derby Hakaa vastaan, joka päättyi riemukkaasti 1–0-kotivoittoon. Blanco pelasi ensimmäistä kertaa tänä vuonna täydet minuutit. Ilveksen riveihin liittymisen myötä kuntotaso on kohentunut, eikä sitä haittaa pitkät hellejaksotkaan.

– Tuntui hyvältä ja voittaminen on aina hienoa. Tarkoitus oli auttaa joukkuetta täydet 90 minuuttia ja hyvin pystyin sen juoksemaan. Fysiikkaa treenataan koko ajan. Kuuma sää ja kosteus ovat tyypillisiä kotikaupungissani Cúcutassa, se ei haittaa minua. Lämpötila nousee päivittäin yli 30 asteen.

Blanco avasi maalitilinsä 3–2-voitossa KuPSia vastaan toukokuussa. Viimeistelyn lisäksi hän on tärkeä palanen hyökkäysten rakentamisessa.

– Vahvuuteni on niin sanottu link up play, eli pystyn hyvin pitämään palloa ja syöttämään sitä keskikentän ja laitureiden välillä. Totta kai hyökkääjän pitää myös osata tehdä maaleja. Olen lähellä rangaistusaluetta ja sinne haluan palloja jalalle tai päälle. Toivon pian tekeväni lisää maaleja, Blanco hymyilee.

Lisää uutisia