vko.27 // 6.7.2021

Pistejako AC Oulun ja KTP:n kesken (AC Oulu - KTP 1-1)

"Dave" pamautti KTP:n johtomaalin. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Asetelma Veikkausliigan häntäpäässä säilyi muuttumattomana, kun AC Oulu ja KTP tasasivat sarjapisteet 1–1 -lukemin maanantaina helteisessä Oulussa.

Kokoonpanohuolista kärsineet kotkalaiset aloittivat ottelun pirteästi. Ensimmäinen maalipaikka tuli KTP:n Alain Ebwellelle, joka 6. minuutilla kuljetti pallon pilkun kohdille ja pääsi ampumaan kohti oululaismaalia. Oulun kanadalaismaalivahti Yann Fillion sai vain vaivoin torjuttua maanuoliaisen.

Vain kolmisen minuuttia edellisestä Johannes Laaksonen pääsi hyvin Thomas Agyirin keskitykseen, mutta puski pallon yli.

Tilanteet ennakoivat maalia vierasjoukkueelle, ja 10. minuutilla sitten helähti. Ebwelle antoi palloriiston jälkeen mainion läpisyötön David Ramadingayelle, joka pisti pallon Fillionin ohi takanurkkaan. Maali on KTP:n kapteenille toinen sarjakaudella.

Maalinsa jälkeen kotkalaiset ryhtyivät puolustamaan johtoaan ja antoivat pallonhallinnan suosiolla oululaisille. Ensimmäinen laukaus kohti kotkalaismaalia lähti 21. minuutilla, mutta Anton Lepola torjui Henrik Ölanderin maavedon.

Vaarallisempi tilanne nähtiin 33. minuutilla, kun Oulun Jere Kallinen melkeinpä "coast to coast" -tyyliin kuljetti varsin vapaasti pallon läpi kentän ja pääsi vielä laukomaankin. Tämänkin Lepola torjui, kuten myös kotijoukkueen Lassi Nurmoksen kovan vedon.

Jakson lopussa Oulu sai tukun vapaapotkuja, mutta ne jäivät tuloksettomiksi, ja puoliajalle mentiin KTP:n 1–0 johdossa.

Toisen jakson alussa KTP:llä oli vielä joitakin heppoisia hyökkäyksiä, mutta tunnin kohdalla ote siirtyi tukevasti isännille. KTP ei yrittänytkään hyökätä vaan keskittyi puolustamiseen. Avauspuoliskolla laidallaan aktiivisesti eteenpäin pelannut Ebwellekin saadessaan pallon pysäytti useimmiten etenemisen ja etsi syöttökohteen alakerrasta.

Oululaisten painostus tuotti tulosta 80. minuutilla, kun joukkue sai 10. kulmapotkunsa. Kallinen antoi sen vasemmalta ja sitten nähtiin tuttu tilanne viime kaudelta Kotkasta: keskitys meni pelaajakasan yli taka-alueella, josta Ruxi puski pallon verkkoon. Peli oli tasan 1–1.

Kun Ruxi pelasi viime kaudella KTP:ssä ja vastaavasti KTP:n maalintekijä Ramadingaye ennen Kotkaan tuloaan monta kautta Oulussa, niin voi sanoa, että "omat koirat" purivat tällä kertaa. Maalintekijät itsekin muistivat taustansa ja tuulettivat maalejaan varsin kohtuullisesti.

Tasoituksen jälkeen KTP:kin ryhtyi taas hyökkäämään ja hakemaan voittoa. Lähimmäksi pääsi Agyiri, joka 90. minuutilla laukoi tulisesti, mutta Fillion sai torjutuksi vedon kulmaksi. Viitisen minuuttia aiemmin oli Oulukin lähellä johtomaalia, kun Anselmi Nurmela puski vain vähän ohi kotkalaismaalin.