AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2021

Valakari antoi tunnustusta vastustajalle - ”AC Oulu pelasi loistavan pelin”

Valakari antoi tunnustusta vastustajalle - ”AC Oulu pelasi loistavan pelin”

Simo Valakari kehui molempia joukkueita. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS onnistui kaatamaan kotikentällään tiukasti hanttiin pistäneen AC Oulun 2-0. KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari kehui molempien joukkueiden esityksiä.

KuPS kasvatti kotivoitollaan voittoputkensa jo viiteen. Voitto nosti kuopiolaiset tasapisteisiin sarjakakkosen FC Interin kanssa. Piste-ero kärjessä porskuttavaan Helsingin Jalkapalloklubiin on yhdeksän pistettä.

Valakari antoi tunnustusta vastustajajoukkue AC Oululle, mutta arvosti myös omiensa toisen puoliajan kasvojenpesua.

- Tämä oli meille äärimmäisen tärkeä voitto erittäin vaikean pelin jälkeen. AC Oulu pelasi loistavan pelin. He pakottivat meidät lukuisiin syöttövirheisiin ja jouduimme ajoittain puolustamaan pitkiäkin hetkiä. Lopulta pelaajamme näyttivät luonnettaan ja yhteenkuuluvuuttaan. Isoin asia, jossa olemme menneet eteenpäin, on se, että alkukaudesta me hävisimme tällaiset vaikeat ottelut – nyt pystymme kääntämään vaikeatkin pelit voitoiksi, Valakari arvioi seuran sivuilla

Päävalmentaja käytti kaikki viisi mahdollista vaihtoaan, ja vaihtopelaajat toivatkin KuPS:n peliin uutta virtaa ja energiaa.

- Joskus vaihdot onnistuvat, joskus ei. Nyt vaihdot onnistuivat erittäin hyvin. Ensimmäisen puoliajan lopussa teimme tuplavaihdon ja rehellisyyden nimissä on sanottava, että olisin voinut vaihtaa kentältä pois kenet tahansa. Me olemme iso joukkue ja vaihtopenkillämme on pelaajia, jotka ovat valmiina tulemaan kentälle ja muuttamaan pelin kulun, päävalmentaja kertaa.

Ensimmäinen puoliaika oli pelillisesti heikointa KuPS:aa tällä kaudella, mutta toiselle puoliajalle joukkue tuli terävämpänä kentälle. Valakarin mukaan tauolla ei tehty taikatemppuja, vaan pelaajat tiesivät pystyvänsä parempaan.

- Ymmärsimme kaikki, ettei ensimmäinen puoliaika ollut meiltä hyvä. Pelaajat juttelivat paljon keskenään ja kävivät asioita yhdessä läpi. Meillä on hieno ryhmä pelaajia ja toisella puoliajalla näimme muutoksen kentällä. Nyt kohdistamme katseet europeleihin, josta on varmasti tulossa mielenkiintoinen seikkailu, Valakari sanoo ja kohdistaa katseet jo ensi viikon torstaina pelattavaan UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen otteluun Armeniassa.

KuPS:n seuraava ottelu pelataan torstaina 8. heinäkuuta, kun keltamusta matkustaa Armenian Jerevaniin Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen otteluun FC Noahia vastaan. Veikkausliigassa KuPS pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 11. heinäkuuta, kun kuopiolaiset hakevat revanssia Valkeakoskelta FC Hakan vieraana.

Lisää uutisia