AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2021

"Hyvää Veikkausliigafutista" - HJK-luotsi Koskela kiitteli derbyn intensiivistä tunnelmaa

"Hyvää Veikkausliigafutista" - HJK-luotsi Koskela kiitteli derbyn intensiivistä tunnelmaa

HJK oli askelen edellä Stadin derbyssä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kärjessä porskuttava HJK haki jo yhdeksättä perättäistä voittoaan, kun keskiviikkona vuorossa oli kauden ensimmäinen Stadin Derby niin ikään hyvin kautensa aloittaneen HIFK:n vieraana.

Tämä myös onnistui HJK:lta, sillä Filip Valenčičin vapaapotkumaali riitti niukkaan voittoon.

Kokonaisuudessaan ottelu oli intensiivinen, ja vaikka lopulta täysosumia nähtiinkin vain yksi, riitti kenttätapahtumia runsaasti alusta loppuun saakka. Klubin puolustustyöskentely oli jälleen erinomaista, eikä HIFK saanut yhtäkään huippupaikkaa maalintekoon.

– Hyvä peli meiltä kaiken kaikkiaan. Ensimmäisellä jaksolla pelasimme todella hyvän jakson ja olisimme voineet johtaa useammalla maalilla. Toisella jaksolla ansaitun ulosajon jälkeen meillä olisi voinut olla enemmän malttia ja kärsivällisyyttä pelata itsemme parempiin paikkoihin. Yritimme syöttää liian aikaisin boksin sisään.

- HIFK tietysti nosti pelaajia paljon ylös ja otti riskejä jahdatessaan tasoitusta. Meillä oli lukuisia ylivoimahyökkäyksiä isoon tilaan ja niistä meidän olisi naulata peli useampaan kertaan, analysoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Voitto maistui ja Koskelan mukaan ottelussa oli paljon muutakin hyvää antia.

– Mielestäni ensimmäinen jakso oli hyvää Veikkausliigafutista. Derbylle luontaisesti intensiteeetti nousi korkeammaksi kuin monessa muussa liigapelissä. Tämä oli myös hyvä asia ajatellen ensi viikon europeliä.

Lisää uutisia