AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.25 // 27.6.2021

Mika Hilander paljastaa: ”En ole niin kusipää kentän ulkopuolella”

Mika Hilander paljastaa: ”En ole niin kusipää kentän ulkopuolella”

Mika Hilander pitää ääntä tolppien välissä. (Kuva: Niklas Günsberg)

FC Hakan maalille talvella siirtynyt Mika Hilander on tehnyt yli vuosikymmenen mittaisen uran Veikkausliigassa. Hilander myöntää muuttuneensa vuosien varrella.

37-vuotiaana ja yli 250 liigaottelun Hilander on yksi Veikkausliigan kokeneimmista pelaajista. Tililtä löytyy myös Suomen mestaruus vuodelta 2007, kaksi Suomen Cupin voittoa, kaksi A-maaottelua ja nippu europelejä.

- Olen oppinut arvostamaan uraani. Eivät nämä ole tulleet kuin Manulle illallinen. Minulle ei oikein tullut saumaa ulkomaille pelaamaan, mutta osaan arvostaa korkealle näitä reilua 250 ottelua Veikkausliigassa. Yhtä hyvin minulla voisi olla nolla ottelua. Täytyy osata arvostaa sitä millaisia kokemuksia tästä on saanut. Välillä asiat ovat pienestä kiinni, Hilander miettii Hakan sivuilla.

Hilander tunnetaan kentällä tinkimättömänä pelaajana, jolta palaute tulee nopeasti ja suoraan sekä omille että vastustajille. Kentän ulkopuolella Hilander on omien sanojensa mukaan hieman rauhallisempi kuin pelikentällä.

- Olen mielestäni aika ulospäin suuntautunut myös kentän ulkopuolella ja koetan olla hyvä isä lapsilleni ja perheelle. Olen aika vahvasti addiktoitunut golfiin ja se vie ikävä kyllä vähän sitä aikaa pois perheeltä.

- Olen aika paljon rauhallisempi kentän ulkopuolella, vaikken nyt ihan hiljainen olekaan. En kuitenkaan ole ehkä ihan niin kusipää kentän ulkopuolella kuin kentällä. Enkä kentälläkään ole ihan niin kusipää kuin joskus nuorempana, Hilander heittää.

Hilanderin mukaan pelikentällä tunteet vievät mukaan eikä kyse ole tarkoituksellisesta hämmentämisestä.

- Taso ei riitä maalivahtina siihen, että pitäisin jotain show'ta. Kyllä kaikki tulee ihan selkäytimestä ja tähtää siihen, että joukkue voittaa, naureskelee Hilander.

Hilander ja Haka ovat seuraavan kerran tositoimissa keskiviikkona, kun FC Honka vierailee Tehtaan kentällä.

Lisää uutisia