AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 26.6.2021

Nikolas Saira löysi nautinnon takaisin jalkapalloon – ”Ympäristönvaihdos on tehnyt hyvää”

Nikolas Saira löysi nautinnon takaisin jalkapalloon – ”Ympäristönvaihdos on tehnyt hyvää”

Nikolas Saira on pitänyt seuravalintaansa oikeana. (Kuva: Juha Tamminen)

Ensimmäistä kauttaan AC Oulussa pelaava Nikolas Saira on nauttinut alustaan uudessa joukkueessaan.

22-vuotias Saira siirtyi kaudella 2017 HIFK:n riveihin ja siellä vierähti yhteensä neljä kautta sekä Veikkausliigassa että Ykkösessä. Lopullinen läpimurto HIFK:ssa jäi kuitenkin tekemättä ja edustusjoukkueen riveissä kertyi noina vuosina ainoastaan 33 ottelua. Hän päättikin hakea lisävastuuta muualta ja uusi osoite löytyi Oulusta.

- Olen nauttinut tosi paljon. Meillä on hyvät valmentajat ja Oulussa on hyvät olosuhteet. Olen löytänyt täällä nautinnon takaisin futikseen. Ympäristönvaihdos on tehnyt hyvää ja meillä on kova vaatimustaso treeneissä, Saira kiittelee.

- Pelasin HIFK:ssa noin neljä kautta, mutta minulla oli paljon loukkaantumisia enkä päässyt pelaamaan paljoa. Silloin hommat muuttuvat vaikeaksi, vaikka rakastan edelleen peliä ja futista. Oli kuitenkin vaikea nauttia pelaamisesta samalla tavalla. Nyt huomasin täällä jo heti preseasonilla, että se nautinto palasi takaisin futikseen, Saira jatkaa.

Saira on kuulunut alkukaudesta päävalmentaja Jyrki Aholan luottomiehiin ja hän avasi myös maalitilinsä voittoisassa KTP-ottelussa.

- Pelaajalle on tärkeä, että häntä arvostetaan ja saa pelata. Pelistä tulee enemmän rutiininomaista, kun saa pelata tasaisesti ja sen huomaa heti kehityksessä. Se on itselleni tosi tärkeää.

Torstaina KuPS-ottelun jälkeen AC Oulun joukkue ja Saira saivat pienen juhannuslevon ennen kuin keskiviikkona häämöttää jälleen uusinta KuPS:aa vastaan.

- Meillä on pari päivää vapaata. Menen mökille tapaamaan perhettä ja sitten takaisin treeneihin sunnuntaina. Juhannus menee aika rauhallisissa merkeissä, Saira valottaa.

Lisää uutisia