AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.25 // 26.6.2021

FC Hongan Rale näyttää omalla työnteollaan – ”Se työmoraali voi sitten levitä”

FC Hongan Rale näyttää omalla työnteollaan – ”Se työmoraali voi sitten levitä”

Matias Rale puski Hongan voittomaalin. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka pääsi juhannuksen viettoon makoisan voiton saattelemana kaadettuaan FC Hakan kotikentällään torstaina. Voittomaalin teki Pikkuhuuhkajiinkin noussut Matias Rale.

Rale on yksi tämän kauden Veikkausliigadebytanteista ja sai maalitilinsä torstaina avatuksi. Kokonaisuudessaan hän on ollut tyytyväinen ensiaskeleisiinsa Veikkausliigassa.

- Omasta mielestäni olen pelannut ihan hyvin ne minuutit mitä olen saanut. Tietenkin yritän saada myös lisää vastuuta, Rale miettii.

- Yritän omalla työnteollani olla esimerkki myös muille. Se työmoraali voi sitten levitä myös muihin pelaajiin, 20-vuotias peluri jatkaa.

Rale sai myös kutsun Pikkuhuuhkajien taannoiselle leirille, jossa Juha Malisen miehistö kohtasi kesäkuun alussa Ruotsin ja Slovakian. Rale nautti maajoukkuereissusta täysin siemauksin.

- Se reissu oli tosi hieno ja opettavainen. Se näytti mikä on se taso mitä U21 vaatii. Tuloksellisesti pelit eivät olleet parhaimpia, mutta en epäile hetkeäkään, ettemmekö voisi pärjätä karsinnoissa.

- Se oli minulle tärkeä, että pääsin mukaan. Se oli mieletön kokemus ja tunne. Se oli minulle ensimmäinen kerta ja avasi taas silmiä miten mahtava laji jalkapallo on, iloitsee Rale.

Haka-voiton jälkeen Honka vetäytyi pienelle juhannushuilille, jonka jälkeen keskiviikkona siintää taas uusi kohtaaminen Hakaa vastaan.

- Meillä on pari päivää vapaata ja rennosti palautellaan ja sitten aloitetaankin keskittyminen jo seuraavaan peliin.

Lisää uutisia