AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.25 // 24.6.2021

Anton Lepola odottaa HJK:n kohtaamista – ”Se on meille iso mahdollisuus”

Anton Lepola odottaa HJK:n kohtaamista – ”Se on meille iso mahdollisuus”

Anton Lepola on valmis nollaamaan HJK:n. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP lähtee haastamaan sarjakärki HJK:ta vieraskentälle torstaina. KTP:n maalivahti Anton Lepola ei anna ottelun ennakkoasetelmien häiritä, vaan uskoo KTP:n pystyvän haastamaan sarjajohtajan.

KTP on sarjassa sijalla 11 kerättyään neljä pistettä seitsemästä pelistä. HJK:ta vastaan kotkalaiset lähtevät neljän ottelun tappioputki niskassaan.

- Ensimmäisillä kierroksilla saimme sen mitä haimme. Alku oli meiltä hyvä tuloksellisesti ja nälkä kasvoi syödessä. Neljä peräkkäistä tappiota on vaikea tilanne ja on pettymys, ettemme saaneet tärkeistä peleistä hyviä tuloksia. Siinä joukkuetta vähän koetellaan. Nämä ovat kovia pelejä ja meidän pitää pystyä pitämään tasaisuus sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisessa koko pelin ajan, Lepola korostaa.

KTP:n urakka ei ainakaan helpotu, kun se matkaa HJK:n vieraaksi. Lepola näkee ottelun hyvänä mahdollisuutena.

- Se on iso haaste meille. Meidän täytyy unelmoida ja samalla se on meille iso mahdollisuus horjuttaa HJK:ta. Meidän täytyy pystyä kollektiivisesti pelaamaan täyden kympin suoritus. Emme lähde HJK:n kotikentälle pelkäämään, vaikka ennakkoon tiedämme HJK:n olevan laadukas ja vaarallinen joukkue. Uskomme kuitenkin itseemme.

Lepolan selän taakse on tehty tällä kaudella 13 maalia, mutta maalivahti on esittänyt myös useita huippupelastuksia kotkalaisten maalilla.

- Joka peliin lähdetään pitämään nollaa eikä se ole sen ihmeellisempää HJK:takaan vastaan. Täytyy olla valmiina tekemään töitä heti alusta lähtien ja pitää fokus koko 90 minuuttia ja olla hetkessä läsnä. Ei siinä ole eroa muihin otteluihin. Tiedossa voi olla kuumat paikat ihan säänkin puolesta.

Viime aikojen helteet asettavat urheilijoille myös omat haasteensa.

- Vaikka on näin hienot säät, niin ei niistä ihan pysty täysin siemauksin nauttimaan. Sen huomaa heti kuormituksessa ja pitää olla ammattimainen ja huolehtia palautumisesta ja nesteytyksestä ja siitä, että kroppa on kunnossa, muistuttaa Lepola.

HJK:n ja KTP:n välinen ottelu pelataan torstaina 24.6. Bolt Arenalla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia