AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 23.6.2021

Voitto toi AC Oululle itseluottamusta – ”Oli heti positiivisempi fiilis”

Voitto toi AC Oululle itseluottamusta – ”Oli heti positiivisempi fiilis”

Nikolas Saira avasi maalitilinsä Veikkausliigassa edellisottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu avasi edellispelissään kauden voittotilinsä voitettuaan vieraskentällä KTP:n 3-1. AC Oulun hyökkääjä Nikolas Sairan mukaan joukkueen tunnelma vapautui helpottavan avausvoiton jälkeen.

AC Oulu jäi pisteittä kuudessa ensimmäisessä ottelussaan, mutta helpottava avausvoitto näki päivänvalon edelliskierroksella Kotkassa, kun oululaiset nousivat tappioasemasta voittoon. Avausvoiton myötä joukkueen harteilta lähti iso taakka.

- Sen huomasi heti jo kopissa pelin jälkeen. Oli heti positiivisempi fiilis ja paluumatkallakin läppä lensi enemmän. Myös treeneissä oli heti parempi meno päällä. Voitto toi enemmän itseluottamusta ja nyt meidän täytyy yrittää jatkaa siitä, Saira toteaa.

Saira avasi ottelussa maalitilinsä Veikkausliigassa tekemällä oululaisten kolmannen osuman. Hän debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2017, kun hän pelasi HIFK:n riveissä. HIFK:ssa hänen tililleen kertyi yhteensä 21 ottelua Veikkausliigassa, mutta maalitili jäi vielä avaamatta.

- Oli tosi vapautunut fiilis, kun tein maalin. Tiesin heti, että voitamme pelin sen jälkeen. Se oli tärkeä myös minulle, että sain onnistumisen ja sitä kautta itseluottamukseni nousi.

Saira ei lähde erittelemään AC Oulun alkukauden vaikeuksia, mutta uskoo joukkueen menevän parempaan suuntaan onnistumisten ja kokemuksen myötä.

- Meillä on ollut varmasti monta pienempää ongelmaa. KTP-peli oli meiltä yhtenäinen ja pelasimme hieman suoraviivaisemmin. On tärkeää, että pelaajat uskaltavat pelata. Alkukausi oli meille vaikea ja aloimme pelätä pelaamista ja omia virheitämme. Monella ei ole juurikaan kokemusta liigasta ja oli ehkä sellaista ujoutta pelissä. Sitten, kun tuli puolustusvirheitä, niin niistä rangaistiin ja tulokset olivat aika tylyjä. Olemme pari edellistä peliä pelanneet hieman suoraviivaisemmin ja tehneet enemmän juoksuja ja antaneet keskityksiä, arvioi Saira.

- Olen tosi optimistinen loppukauden suhteen. Kaikki tiesivät, ettei kaudesta tule helppoa, ja etenkin kun hävisimme kuusi ensimmäistä peliä. Jos pystymme jatkamaan samalla tasolla, niin KuPS:lta voi olla otettavissa jotain pisteitä ja KTP sekä Honka -peleihin voimme lähteä tosi optimistisesti. Meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka tulevat kehittymään kauden aikana ja siten myös suoritustaso nousee, Saira jatkaa.

AC Oulu-KuPS torstaina 24.6. Raatin stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia