AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 22.6.2021

Ennakko: Ilves - FC Inter

Ennakko: Ilves -  FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Ilves isännöi FC Interiä keskiviikkoiltana Tampereen Ratinassa.

Turkulainen sarjakakkonen on ollut kovassa vireessä, joten kissapeto saa tehdä täyden iltapuhteen kolme pistettä saavuttaakseen. Vierailijat pääsevät otteluun voitto taskussaan, kun SJK kaatui viime viikolla Turussa maalein 2-0. Interin Matias Ojalalle tuleva Ilves-ottelu on tavallista erityisempi, nimittäin hän pelasi ennen Interiä juurikin Ilveksen organisaatiossa parin kauden ajan.

– Sieltä on hyviä muistoja. Voitin Ilveksessä tähänastisen aikuisurani ainoan pokaalin (Cup-mestaruus 2019), joten lämmöllä palaan Tampereelle. Tampereen ja Oulun reissut ovat ne vieraspelit, joita eniten odotan tällä kaudella.

– Tunnelman kannalta olisi hienompi pelata Tammelan pyhätössä esimerkiksi 4000 ihmisen edessä, mutta kyllä se Ratinakin sitten käy, Ojala pohtii.

Ilveksen viimeisin ottelu käytiin perjantaina Töölön stadionilla. Sarjakärki HJK oli odotetun vahva ja otti 2–1-kotivoiton halliten ottelutapahtumia. Filip Valencic aloitti maalitehtailun jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Tamperelaiset pääsivät peliin mukaan Dylan Murnanen oman maalin avustuksella, mutta lopussa ex-ilvesläinen Jair nikkasi voittomaalin.

Interillä on takana yhdeksän ottelua, joista vain kaksi on päättynyt tappioon. 21 pistettä on kunnioitettava saldo, vaikka ei olla vielä edes puolivälissä sarjaa. Yhden ottelun Interiä vähemmän pelanneella Ilveksellä on kasassa 10 pistettä ja sarjasijoitus seitsemäntenä.

Keskiviikkona on kauden ensimmäinen kerta, kun Ilves saa ottaa yleisöä enemmän kuin 50 silmäparia.

– Hyviä ajatuksia herää, ensimmäinen kotipeli pitkään aikaan. Ihmiset ovat paljon kyselleet, että pääseekö sisään ja mistä saa lippuja. On ihan mahtavaa, että yleisöä voi taas ottaa kunnolla sisään. Se antaa meillekin energiaa, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee seuransa verkkosivuilla.

Ojala muistaa, minkälaista jalkapalloa Ilves pelasi hänen aikanaan Jarkko Wissin alaisuudessa. Palloa pyrittiin pelaamaan melko pitkillä syötöillä suoraviivaisesti ylöspäin. Kakkospallot olivat tuolloin isossa osassa ja niin myös terävät vastahyökkäyksiin lähdöt.

– Tänä vuonna heillä on hieman pelaavampi ryhmä. Sieltä löytyy taitoa ja joukkue ei ole enää ihan niin suoraviivainen etenemään. Yhtäläisyyksiä minun aikaani on se, että edelleen on mahdoton arvata, millä ryhmityksellä ja miehistöllä Wiss lähtee otteluun. Heillä on laaja rinki ja monta eri ryhmitelmää, joten on vaikea ennakoida, millä he tällä kertaa tulevat, Ojala toteaa.

Pallolliseen peliin vaikuttaa omalta osaltaan myös sääolosuhteet. Hellelukemat ja porottava aurinko eivät päästä ketään helpolla 90 minuutin urheilusuorituksessa. Samalla vaihtojen merkitys korostuu.

– Pallosta pitää huolehtia. Kukaan ei halua tässä säässä vain juosta hulluna ilman palloa. Sama on pitänyt ottaa huomioon treeneissä. On pyritty olemaan tehokkaita. Tärkeää on tietysti myös pelaajien henkilökohtainen valmistautuminen, Wiss huomauttaa.

Ilveksen pelaajista osa menee kakkosjoukkueen mukaan paikallispeliin TPV:tä vastaan.

– Meillä on iso rinki käytössä, ja aivan jokaisen täytyy ansaita peliaikansa. Lahjana minuutteja ei ole jaossa. Voi olla, että joku pääsee ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon, Wiss vihjaa.

Inter on taistellut koko alkukauden loukkaantumisia vastaan. Ojalan mukaan tämä ei ole vaikuttanut ilmapiiriin harjoituksissa, mutta tiettyjä asioita se on hankaloittanut.

– Kun on 14 pelaajaa käytössä, niin on mahdotonta vetää mitään taktisia harjoitteita 10vs10. Niin kauan kuin saamme kuitenkin kilpailukykyiset 11 pelaajaa kokoonpanoon, niin on turha käyttää loukkaantumisia tekosyinä mihinkään.

– Totta kai se (loukkaantumiset) vaikeuttaa meidän tekemistä harjoituksissa. Täyden kentän harjoituksia on vaikea tehdä, kun joutuu käyttämään tötsiä passiivisina puolustajina vaikkapa pelinavaamisessa. Vielä olemme pystyneet hyviä tuloksia silti saamaan ja olen ihan luottavainen, että meillä on huomennakin kilpailukykyinen joukkue. Ei meidän homma tule loukkaantumisiin kaatumaan, toista kauttaan sinimustissa pelaava Ojala vakuuttaa.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Silén Eetu
4.ET: Mäkinen Kalle

Ilves - FC Inter Ratinan stadionilla keskiviikkona 23.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia