AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 19.6.2021

"Suurin parannus kokonaisvaltaisessa puolustuspelaamisessa" - Valakari luottavaisena Honka-ottelun alla

"Suurin parannus kokonaisvaltaisessa puolustuspelaamisessa" - Valakari luottavaisena Honka-ottelun alla

Simo on tyytyväinen KuPS:n puolustuspelaamiseen edellisotteluissa. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS lähtee lauantain kotiotteluunsa FC Honkaa vastaan kaksi maukasta voittoa allaan.

Jos vastustajaksi saapuvilla espoolaisilla on ollut haasteita oman pään puhtaana pitämisen kanssa, sama ongelma on leimannut ajoittain myös KuPS:n pelaamista alkukaudella. Viimeisessä kahdessa ottelussaan keltapaidat ovat onnistuneet pitämään nollan omissaan ja joukkue liitää kahden ottelun voittoputkessa.

Kuopiolaisten ykköstorjujan paikan on ottanut itävaltalainen Johannes Kreidl, jolla on tilillään tällä kaudella kolme Veikkausliiga-ottelua, joista Johnny on voittanut jokaisen. Hänen taakseen on tällä kaudella tehty kaksi maalia – molemmat osumat iskettiin toukokuun puolivälissä FC Lahden toimesta.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakarin mukaan vahva puolustuspelaaminen luo joukkueelle kivijalan, joka mahdollistaa voittamisen jokaisessa ottelussa.

- Emme ole tehneet mitään hokkuspokkus-temppuja, vaan vahvemman tuloskunnon takana olevat syyt ovat ihan loogisia. Olemme tehneet tietyt asiat kentällä paremmin ja suurin parannus on tullut kokonaisvaltaisessa puolustuspelaamisessa, jossa olemme olleet erinomaisia.

- Olemme pitäneet vastustajat käytännössä kokonaan pois maalipaikoilta ja tarvittaessa Johannes (Kreidl) ja puolustajat ovat hoitaneet lopun. Se on ihan selvää, että on vaikea voittaa otteluita, jos päästämme kahteen peliin viisi maalia, niin kuin kävi kahdessa edellisessä tappiollisessa ottelussamme, Valakari kertaa.

KuPS:lla on takana voitokkaat ottelut SJK:a ja FC Interiä vastaan ja lauantain kotiottelussa joukkue haluaa jatkaa hyviä otteitaan.

- Tämä viikko ollaan palauduttu vahvasti Inter-matsista ja käyty läpi tiettyjä asioita, joita voimme tehdä paremmin. Edellisessä ottelussamme oli paljon hyvää, mutta tiedämme pystyvämme vieläkin parempaan esitykseen, Valakari arvioi.

KuPS - FC Honka Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla lauantaina 19.6. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia