AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 20.5.2021

KTP:n Leinonen päässyt sisään maajoukkueympyröihin

KTP:n Leinonen päässyt sisään maajoukkueympyröihin

Niklas Leinonen sai kutsun U18-maajoukkueen mukaan. (Kuva: SJK)

FC KTP:n Niklas Leinonen on saanut kutsun Suomen U18-jalkapallomaajoukkueeseen, joka kokoontuu lyhyelle leirille Eerikkilän urheiluopistolle kesäkuun alussa.

Päävalmentaja Peter Lundbergin tämänkertaisessa leiriryhmässä on 23 pelaajaa. Joukosta puuttuu joitakin potentiaalisia nuoria, jotka eivät ulkomaisten seurojensa ajankohtaisen ohjelman tai muiden syiden takia pääse nyt osallistumaan.

Suomen 18-vuotiaat (vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneet) valmistautuvat lokakuussa Puolassa pelattaviin EM-karsintoihin. Paikalla on silloin isäntämaan ja Minihuuhkajien lisäksi Ukraina ja Malta.

Leinonen on ollut avauskokoonpanossa kaikissa kolmessa KTP:n Veikkausliigan ottelussa ja saanut peliaikaa yhteensä 189 minuuttia. Niillä minuuteilla Kotkan pojan on tuskin tarvinnut enää vakuutella maajoukkueen valmennusjohdolle mitään, sillä Leinonen on lukeutunut ikäluokkansa Huuhkajajengiin jo kohta kaksi vuotta.

– Ensimmäiset maaottelut pelasin Erkka V. Lehtolan valmentamassa 16-vuotiaiden jengissä kesäkuussa 2019, ja sen jälkeen on tullut aina kutsu, kun joukkueella on ollut jotain ohjelmaa, kertoo Leinonen KTP:n sivuilla.

Leinonen on luonnollisesti iloinen KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiterilta saamastaan vastuusta, ja on tietysti hyvä, että maajoukkuekoutsi on päässyt tarkkailemaan häntä liigassa.

– Pääsin sisään maajoukkuekuvioihin jo Lehtolan aikakaudella, ja jatko Lundbergin kanssa on ollut luontevaa, Leinonen kehuu.

Leinosella on nyt meriittilistallaan kahdeksan juniorimaaottelua, ja jos terveyttä riittää, lokakuussa Puolassa pelejä tulee lisää.

Lisää uutisia