AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 15.5.2021

Ilves-luotsi Jarkko Wiss HIFK-tasapelistä: "Kaksijakoiset fiilikset"

Ilves-luotsi Jarkko Wiss HIFK-tasapelistä: "Kaksijakoiset fiilikset"

HIFK ja Ilves päätyivät pistejakoon lauantaina. (Kuva: Niklas Günsberg)

Vahvasti kokoonpanoaan muokannut Ilves lähti hakemaan Helsingistä HIFK:ta vastaan täyttä pistepottia, mutta joutui lopulta tyytymään ainoastaan yhteen.

Yksi Ilveksen avainhahmoista oli kauden ensimmäisen pelinsä pelannut kapteeni Tatu Miettunen, joka toi kentälle johtajuutta ja puolustusvoimaa sekä iski tärkeän tasoitusmaalin.

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli hiukan kaksijakoisissa tunnelmissa ottelun jälkeen.

– Kaksijakoiset fiilikset tosiaan. Hyvää oli nousu tasoihin. Harmittaa, ettemme päässeet enää ohi ja varsinkin joutuminen takaa-ajoasemaan, Wiss sanaili ottelun tauottua.

– Alku oli meiltä hyvä, palloa liikuteltiin mukavasti, lopullinen laatu jäi kuitenkin aavistuksen heikoksi. Yksi huonosti puolustettu sivurajatilanne johti takaiskumaalin, jonka jälkeen jouduttiin käyttämään todella paljon energiaa päästäksemme tasoihin. Hienosti löytyi kuitenkin joukkueesta kontaktipelaamista sekä itsensä likoon laittamista. Seitsemän muutosta avauskokoonpanoon ei näkynyt pelissä ja vaihdot toivat lisää tempoa. Olemme sikäli onnellisessa tilanteessa, että kovia pelaajia jää jopa kokoonpanon ulkopuolelle.

Katseet kohdistuivat vasta uransa toisen Veikkausliigan ottelun pelanneeseen maalivahti Eetu Huuhtaseen sekä paluun loukkaantumisen jälkeen kentille tehneeseen kapteeni Miettuseen. Molempien esitys miellytti myös Wissiä.

– Eetu on osoittanut harjoituksissa hyviä otteita ja ansaitsi näyttöpaikkansa. Meillä on kova kamppailu peliajasta ihan jokaisella pelipaikalla. Mennään toistaiseksi peli kerrallaan ja päivän kunnon mukaan myös maalivahtien suhteen.

– Tatun palaaminen oli selvästi tärkeää. Hänelle tuli aiottua pidempi toipumisjakso. Hän tuo tullessaan johtajuutta sekä kaksinkamppailuvoimaa. Tänään nähtiin myös se kauden kiintiömaalikin, Wiss päätti hymyillen.

Lisää uutisia