AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 11.5.2021

KuPS sai maalihanat auki - "Tätä varten olemme töitä tehneet"

KuPS sai maalihanat auki - "Tätä varten olemme töitä tehneet"

KuPS hali voiton Lahdesta. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS löysi hiukan haussa olleet tehonsa tiistaina ja haki komean 4-2-voiton FC Lahdesta.

Kahdessa aiemmassa Veikkausliigaottelussa KuPS oli jäänyt maaleitta, eikä joukkue ollut juhlinut edes otollisilla maalipaikoilla. Lahdessa maalinteon ketsuppipullon korkki levähtikin komeasti selälleen, ja keltapaidat olisivat voineet iskeä useammankin täysosuman.

Ottelun lähtökohdat eivät myöskään olleet KuPS:lle helpoimmat, sillä Suomen Cupin finaalista toipumiseen jäi alle kolme vuorokautta. Aloituskokoonpanossa nähtiinkin peräti viisi vaihdosta lauantaisesta finaaliottelusta.

- Kertoo todella paljon tämän joukkueen henkisestä kapasiteetista, että pystyimme jatkamaan tällä tasolla hyvin lyhyen valmistautumisjakson jälkeen. Näin sen pitääkin olla. Tätä varten me olemme töitä tehneet, että olemme valmiina myös haastavista lähtökohdista huolimatta, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari iloitsi.

KuPS pääsi isäntiään paremmin sinuiksi Hiihtostadionin muhkuraisen kentän kanssa. Joukkue pelasi järkevästi ja hyvällä pallomaltilla.

- Kokonaisuudessaan tämä oli meiltä erittäin iso voitto. Tiesimme, että pelistä tulee vaikea, mutta pelasimme todella vahvasti hyökkäyspäässä ja toisaalta onnistuimme myös puolustamaan Lahden vaaralliset yksilöt pois tekopaikoilta.

- Kenttä ei ollut se maailman helpoin, joka toi ajoittain tiettyä jännitysmomenttia, mutta pelasimme fiksusti pallon kanssa. Nyt suunnataan jo katseet kohti perjantaita ja IFK Mariehamn -ottelua, Valakari summasi.

Lisää uutisia