AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 3.5.2021

"Meiltä ei ilmaiseksi pisteitä saa" - AC Oulun kokenut Jarkko Hurme valmiina avaukseen

"Meiltä ei ilmaiseksi pisteitä saa" - AC Oulun kokenut Jarkko Hurme valmiina avaukseen

"Jakke" ei lähde nöyristelemään kauden avauksessa.

AC Oulun riveissä edellisellä Veikkausliigakaudella pelannut puolustaja Jarkko Hurme palasi 10 vuoden tauon jälkeen kotikaupunkinsa joukkueeseen. Maanantaina edessä on kauden avaus kotona Ilvestä vastaan.

Edellisen liigakauden jälkeen Hurme kerkesi käydä pelaamassa Turun Palloseurassa, norjalaisessa Oddsissa sekä Seinäjoen Jalkapallokerhossa ja Kokkolan Palloveikoissa. Hurme nousi myös Huuhkajiin ja iski 2014 EM-karsinnoissa huikean tasoitusmaalin Kreikkaa vastaan.

- Seura on mennyt 10 vuoden aikana huimasti eteenpäin. On tullut omaa hallia Heinäpäähän, jossa saa treenata silloin kun haluaa. Lisäksi seuralla on nyt omaa jalkapallon ulkopuolista liiketoimintaa. Joukkue on nyt oululaisempi mitä se oli edellisellä liigakaudella. Mukava ollut huomata, että nyt on saatu oululaisia junioreita mukaan joukkueeseen. Yleisesti ottaen tässä on terveempi pohja, eikä haeta mitään pikavoittoja, vaan rakennetaan seuraa pala palalta isommaksi, vertaa Hurme.

Henkilökohtaiset tavoitteet eivät ole Hurmeelle numeraalisia tällä kaudella.

- Jos muutama nuorempi pelaaja saisi otettua askelia ylöspäin omien vinkkien avulla, olisin todella tyytyväinen.

Mutta minkälainen tunnelma joukkueen pukukopissa on talven aikana ollut ja minkälaisia persoonia kopista löytyy?

- Kopissa meillä on ollut erittäin hyvä tunnelma. Jokainen saa olla oma itsensä, siellä ei katsota ketään ylöspäin eikä varsinkaan alaspäin. Hiljaisempia kavereita kopista löytyy kuten minä ja vitsin vääntäjiä kuten Liimatan Otso ja Kähkösen Severi. Huoltaja-Jakella ei myöskään yleensä jää tarinat piippuun.

- Pientä noottia täytyy kuitenkin antaa nuorisosastolle, joka hoitaa kopin siisteydestä. Välillä on pitänyt kapteeniston ärähtää kun ei ole harja tarpeeksi heilunut, jatkaa Hurme naurahtaen.

Ilves-ottelusta Hurme odottaa mielenkiintoista kamppailua, jossa vastaan asettuu rutinoitunut liigajoukkue.

- Jarkko Wissin Ilves on eniten valmentajansa näköinen joukkue Veikkausliigassa, jolla on selkeä pelitapa. Periksiantamaton ja suoraviivainen joukkue. Tärkeintä meillä on luottaa maanantaina omaan peliin, eikä lähetä vastustajan pelitapaan mukaan ja tätä kautta saada ottelusta hyvä tulos.

- Nyt on tärkeää kasvattaa itseluottamusta ja uskottavuutta. Talvikaudella mitä on liigajoukkueita kohdattu niin kaikkia vastaan on suhteellisen tasaista ollut, joten ei tässä tarvitse ketään lähteä nöyristelemään. Joka ottelussa on kolme pistettä otettavissa ja vastustajille pitää tehdä selväksi, että niitä ei meiltä ilmaiseksi saa, päättää Hurme.

AC Oulu - Ilves Raatin stadionilla maanantaina 3.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia