AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 24.4.2021

"Olen ylpein valmentaja maailmassa" - Riveiro helpottui voitosta vaikean viikon jälkeen

"Olen ylpein valmentaja maailmassa" - Riveiro helpottui voitosta vaikean viikon jälkeen

Pisteet maistuivat makealta José Riveirolle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter avasi Veikkausliigakauden täydellä pistepotilla, kun KuPS kaatui hyisissä oloissa Veritas Stadionilla niukasti 1-0.

Interin päävalmentajana 50. otteluaan tänään toiminut José Riveiro oli huojentunut mies ottelun jälkeen, sillä Arttu Hoskosen, Juuso Hämäläisen ja Alejandro Sanzin puuttuminen kokoonpanosta ei lopulta estänyt joukkuetta ottamasta hienoa tulosta.

– Pelasimme tänään niin kuin näissä olosuhteissa piti pelata. Meillä oli hitonmoisia vaikeuksia otteluun valmistautumisessa tällä viikolla monista syistä ja valmistauduimme otteluun varmaankin kolmella tai neljällä eri tavalla, Riveiro kertoi.

Itse ottelun osalta espanjalaisvalmentaja korosti jalkapalloilullisten hienouksien vähenemistä varsinkin sen loppua kohden.

– Aloitimme pelin hyvin ja mielestäni dominoimme ensimmäistä 25 minuuttia. Saimme kierrätettyä palloa pitkiä aikoja ja syöteltyä palloa omalla puoliskollamme, mutta myös joitakin maalintekopaikkoja. Sen jälkeen myös KuPS sai jonkin verran kontrollia toisen puoliajan alkuun asti.

– Toinen puoliaika oli minusta puhdasta vanhan liiton jalkapalloa ja hitonmoisia kaksinkamppailuita joka puolella. Yritimme käyttää kahta voimakasta hyökkääjäämme juoksupalloissa heidän topparikolmikkonsa taakse ja minusta aiheutimme heille useita ongelmia sillä tyylillä, Riveiro analysoi.

Lopuksi Riveiro korosti vielä joukkueensa hienoa suoritusta haastavasta harjoitusviikosta huolimatta.

– Kurinalaisuus oli taas tänään huipputasoa ja emme voi pyytää jätkiltä enempää. Voimme aina pelata paremmin ja olemme siinä prosessissa, mutta siihen tarvitsemme paremmat olosuhteet. Jos ajatellaan sitä, miten aloitimme viikon ja miten päätimme sen, olen ylpein valmentaja maailmassa, Riveiro totesi.

Lisää uutisia