AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.16 // 23.4.2021

KTP:lle viimeinen palanen joukkueeseen - Alain Ebwelle vahvistaa hyökkäystä

KTP:lle viimeinen palanen joukkueeseen - Alain Ebwelle vahvistaa hyökkäystä

Alain Ebwellella on hyvä tuntuma Veikkausliigaan. (Kuva: KTP)

Veikkausliiga-avaukseen valmistautuvan KTP:n pelaajapakka on nyt kasassa. Viimeisimpänä harjoitusvahvuuteen liittyi kamerunilaishyökkääjä Alain Ebwelle.

Pakollisen koronakaranteenin jälkeen nopea "taskuraketti" osallistui ensimmäisiin joukkueharjoituksiinsa perjantaina aamupäivällä, mutta lauantaina hän tuskin vielä pelaa, kun KTP kohtaa Joensuun Jipon harjoitusottelussa Arto Tolsa Areenalla kello 15.

KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter luonnehtii uutta tulokasta "nopeaksi, joka on hyvä haastamaan yksi vastaan yksi-tilanteissa". Niitä ominaisuuksia Alain Ebwelle itsekin pitää parhaina vahvuuksinaan.

– Alainin myötä saamme hyökkäyspeliimme taas uusia ulottuvuuksia, Arbeiter toteaa.

Nuoresta iästään huolimatta Alain Ebwelle on ennättänyt jalkapalloilijana kokea paljon. Poikanen teki jo 11-vuotiaana ison ratkaisun ja lähti Kamerunista Espanjaan FC Barcelonan nuorisoakatemiaan, La Masiaan. Useamman vuoden jalkapallo-opinnot eivät kuitenkaan avanneet ovia suurseuran aikuisjoukkueeseen, mutta hyvän pohjan ne kuitenkin loivat myöhemmälle uralle.

– Lionel Messi on samaisen akatemian kasvatti joitakin vuosia minua ennen. Myöhemmin pääsin joskus treenaamaan hänen ja muiden Barcan suurien tähtien kanssa, Ebwelle selvittää.

Barcelonasta Alain Ebwellen matka jatkui pienempiin espanjalaisseuroihin. Niitä on ollut toistaiseksi kuusi, joista parhaat ovat pelanneet maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda B:ssä. Ebwellellä on jo aiempaa kokemusta Suomesta mutta myös Slovakian ja Puolan sarjoista. Veikkausliigaa kamerunilainen on pelannut yhden kauden Vaasan Palloseurassa vuonna 2019 ja viisi ottelua IFK Mariehamnissa 2020.

Alain Ebwellen tuorein pelituntuma on Puolan kakkosliigan Radomiak Radomista viime vuodenvaihteelta.

– Puolassa ulkomaalaisten käyttöä rajaa kiintiö, ja siksikin sain peliaikaa niukemmin kuin halusin. Kun täältä Suomesta tuli uusi tarjous, päätin lähteä, kertoo Ebwelle.

Ebwellen sopeutumista Veikkausliigaan ja Kotkaan helpottaa parikin asiaa.

– Vaasan ja Maarianhaminan jälkeen tiedän jo, millä tasolla täällä pelataan. Liiga on hyvä, ja pelaajat fyysisiä. Olosuhteistakin tiedän, että joskus voi olla kylmää ja koleaa.

KTP:n pelaajisto ja valmennus on kaiken kaikkiaan varsin kansainvälinen, ja Ebwelle uskoo, että se helpottaa myös hänen sopeutumistaan.

– Reilu tunti yhteisiä treenejä osoitti, että meillä on ihan mukava porukka. Toivon, että peleissä pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta.

Lisää uutisia